Burke & Wills
Boek

Burke & Wills Australië, 1860: de onmogelijke oversteek ([2021])/ scenario Nathalie Sergeef, tekeningen Fabio Pezzi ; inkleuring Céline Labriet ; vertaling [uit het Frans] Remco Koning ; redactie Cor Hector

Halverwege de negentiende eeuw trekt een groep ontdekkingsreizigers door het nog onbekende binnenland van Australie. Ballonstrip. Vanaf ca. 13 jaar.

Recensie

Hoorzittingen (1861) door het parlement in Melbourne, Victoria, onthullen de geschiedenis van de fatale ontdekkingsreis van Zuid naar Noord en terug door de binnenlanden van Australië. Flashbacks brengen de ontberingen van 5.800 km bush in beeld: extreme hitte, niet aflatende moessonregens die het tempo tot twee kilometer per dag drukken, onderlinge spanningen, foutieve beslissingen, honger, ziekte, dood. Door een verblijf bij aboriginals overleefde de minder bekende John Smith als enige van de vier die de hele tocht maakten; het merendeel bleef halverwege in een basiskamp. De expeditie van Burke & Wills was onderwerp van diverse wetenschappelijke artikelen, boeken en een film, en werd in deze stripreeks voorgegaan door Livingstone en James Cook. Realistisch professioneel tekenwerk en inkleuring; tekenaar Pezzi en schrijfster Sergeef werkten ook samen aan de serie 'DownUnder', eveneens zich afspelend in historisch Australië. De baarden en kleding maken het onderscheiden van de deelnemers niet gemakkelijk. Spannend verhaal over doorzetters. Vanaf ca. 13 jaar, maar ook voor in historie geïnteresseerde volwassenen.

Specificaties

Nederlands | 9789463736916 | 56 pagina's

Titel Burke & Wills : Australië, 1860: de onmogelijke oversteek
Uniforme titel Burke en Wills
Auteur Fabio Pezzi
Secundaire auteur Nathalie Sergeef ; Céline Labriet ; Remco Koning ; Cor Hector
Type materiaal Boek
Uitgave Breda : Dark Dragon Books, [2021]
Overige gegevens 56 pagina's, 8 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Oorspronkelijke Franse uitgave: Editions Glénat, (c)2021 - Met literatuuropgave
ISBN 9789463736916
PPN 43306644X
Genre stripverhaal - historische roman - biografie
Thematrefwoord Burke, Robert O'Hara ; Wills, William John
Taal Nederlands