Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Paarden en pony's
Boek

Paarden en pony's (2020)/ Christina Braun, vertaald [uit het Duits] door Annemarie Bon ; redactie: Inga Klingner ; illustraties: Annelie Stenzel

Freddie het veulen vertelt in de ik-vorm over zijn familie. Wat is het verschil is tussen paarden en pony's? Lees ook over de rassen en de verzorging. Met vier quizzen. Met getekende illustraties en veel paardenfoto's in kleur. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar. Met meeluistercode.

Aanwezigheid

Recensie

Freddie het veulen vertelt zelf in de ik-vorm over zijn familie. Het getekende paard heeft een vriendelijke uitstraling en geeft vaak commentaar op de informatie. Hij staat echter niet op elke pagina. In vijf hoofdstukken vertelt Freddie over het verschil tussen paarden en pony's en stelt je voor aan een aantal paardenrassen. Ook leert hij je om paardentaal te begrijpen en hoe je een paard moet verzorgen. Ook vertelt hij over koudbloedige en warmbloedige paarden en over de verschillende kleuren en vlekken van een paardenvacht. Tussendoor nodigt hij lezers uit om mee te doen aan een quiz, er zijn drie mini-quizzen van drie vragen en achterin is een maxi-quiz met twaalf vragen. De tekst is zeer overzichtelijk verdeeld over de pagina's, met veel titelkopjes en gedrukt in een groot lettertype. Het taalgebruik is eenvoudig met korte zinnen en eenvoudige woorden. De meeste korte zinnen beginnen op een nieuwe regel. Samen met de vele paardenfoto's is het een aantrekkelijk boek, ook voor moeizame lezers, die graag meer over paarden en pony's willen weten. Bij dit boek wordt een meeluistercode* geleverd waarmee je op www.meeluisterboek.nl het verhaal kunt beluisteren. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463523448 | 64 pagina's

Titel Paarden en pony's
Auteur Christina Braun
Secundaire auteur Annemarie Bon ; Inga Klingner ; Annelie Stenzel
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Arnhem : Bontekoe, 2020
Overige gegevens 64 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Meeluisterboek. - Met inlogcode - Vertaling van: Pferde und Ponys. - Nürnberg : Tessloff Verlag, (c)2019. - (Was ist was erstes lesen)
ISBN 9789463523448
PPN 429080409
Rubriekscode 618.41
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Paarden ; Pony's
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Paarden

Relaties/Serie

Hoe en wat
Boek

Hoe en wat (2020-...)

vol.
Uitgeleend