Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Joe Biljoen
Boek

Joe Biljoen (2021)/ David Walliams, met illustraties van Tony Ross ; vertaald [uit het Engels] door Roger Vanbrabant

De vader van Joe is superrijk. Joe (12) heeft daarom alles wat zijn hartje begeert, behalve een echte vriend. Hij besluit naar een gewone school te gaan, om daar een vriend te vinden. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een rijkere jongen dan de 12-jarige Joe Biljoen is niet te vinden. Hij kan zich alles permitteren, zelfs een mensaap, een butler of een haai in een aquarium. Zijn vader, voormalig toiletrolletjesroller, is steenrijk geworden door de uitvinding van 'Bibsfris' (ook de vertaler is te prijzen!). Vaders carrière kent pieken en dalen. Moeder is nergens te bekennen, maar wel een liefje van pa. Het schoolleven van Joe is net zo bizar als vele andere humoristische gebeurtenissen. De hilarische opsomming van scheldwoorden en lerarennamen bijvoorbeeld, is om van te smullen. Er is echter iets dat Joe mist: een vriend. Die is niet te koop! Temeer als je ook nog wordt gepest door een duo onuitstaanbare Larven. Zouden dikke Bob of de mooie Lauren als vriend kunnen fungeren of moet Joe het toch dichter bij huis zoeken? De auteur, een Britse komiek, wordt wel beschouwd als de opvolger van Roald Dahl. De vele cartooneske illustraties in zwarte pen en inkt van de drievoudig Zilveren Penseelwinnaar Tony Ross en de lay-out van de tekst in diverse varianten, maken het boek heel aantrekkelijk voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044819526 | 203 pagina's

Titel Joe Biljoen
Auteur David Walliams
Secundaire auteur Tony Ross ; Roger Vanbrabant
Type materiaal Boek
Editie Tiende druk;
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, 2021
Overige gegevens 203 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: [Amsterdam] : Clavis, 2013 - Vertaling van: Billionaire boy. - London : HarperCollins Children's Books, 2010
ISBN 9789044819526
PPN 433166355
Thematrefwoord Rijkdom ; Jezelf zijn ; Vriendschap
Taal Nederlands