Strand & zee
Boek

Strand & zee (mei 2021)/ tekst: Gerard. Bram, Wicky en Pleuntje Janssen, illustraties: Maartje Kuiper ; eindredactie: Albert Wiglema ; fotografie: 123RTF

Aan het strand en in de zee valt van alles te ontdekken: zeehonden, golven, schelpen en duinen, en nog veel meer. Lees ook hoe je krabbetjes vangt, wat je moet doen als je in een mui terecht komt en andere doetips. Met grote en kleine kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek bestaat uit twee delen: de zee (beslaat 2/3) en het strand. Aan bod komen allerlei dieren, golven, schelpen, duinen, de Waddenzee, stromingen in het water en nog veel meer. Beide delen hebben een eigen inhoudsopgave, maar een register ontbreekt. Met de informatie (uit de toegankelijke teksten), de ondersteunende gekleurde tekeningen, heel af en toe een kleurenfoto en de praktische tips ontdek je van alles wat er te zien en ontdekken valt in deze twee biotopen. Ook worden er projectjes beschreven (zoals krabbetjes vangen) en raadgevingen gegeven (bv. wat doe je als je bij een mui of strekdam in de problemen komt). Je herkent ze eenvoudig doordat ze op een gekleurde achtergrond staan. De overige informatie is afgedrukt op een witte ondergrond. Door de vele tekeningen kan je aan de kust van alles benoemen, zoals soorten kwallen, schelpen, vissen, duinplanten en de schaal van Beaufort aan de hand van getekende golven. Het boek heeft een handzaam formaat, met afgeronde hoeken en stevige bladen, waardoor het in de natuur goed te gebruiken is. Deel van 'Outdoor kids'*. De grappige tekeningen van een oude man en zijn hond, die van alles beleven maar ook informatie verduidelijken, maken deze oorspronkelijk Nederlandstalige uitgave nog aantrekkelijker. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463141161 | 144 pagina's

Titel Strand & zee
Uniforme titel Strand en zee
Auteur Gerard Janssen
Secundaire auteur Bram Kuiper ; Wicky Kuiper ; Pleuntje Kuiper ; Maartje Kuiper ; Albert Wiglema
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Snor, mei 2021
Overige gegevens 144 pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
ISBN 9789463141161
PPN 43023029X
Rubriekscode 578.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeeën ; Zeefauna ; Strand
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Zeeën

Relaties/Serie

Outdoor kids
Boek

Outdoor kids (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Gerard Janssen