De leukste vriendschaps-bandjes om zelf te maken
Boek

De leukste vriendschaps-bandjes om zelf te maken ([2021])/ Françoise Hamon, foto's: Thierry Antablian ; tekeningen: Jacques Gérard ; Nederlandse vertaling [uit het Frans]: Marion Kieft

Maak zelf kleurrijke vriendschapsbandjes in een zigzagpatroon of met kraaltjes. Met stapsgewijze uitleg met werktekeningen en kleurenfoto's van het eindresultaat. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vriendschapsbandjes worden al heel lang gemaakt: katoenen draden die met diverse knopen worden gevormd tot een armbandje. In dit boek wordt de techniek uitgelegd, waarmee iedereen aan de slag kan om een van de veertien patronen te volgen. Na de basisuitleg, waarin helder en stapsgewijs duidelijk wordt hoe je moet knopen en ook diverse handige tips worden gegeven, volgen de patronen. De moeilijkheidsgraad is aangegeven met een sterrensysteem. De werkwijze is overzichtelijk en stapsgewijs weergegeven, ondersteund door gekleurde tekeningen. Regelmatig wordt terugverwezen naar eerdere pagina's om de beschrijving zo bondig mogelijk te houden. Voorzien van veel kleurenfoto's van het eindresultaat of als sfeermaker. Er zijn ook jongens van verschillende leeftijden op de foto's te zien. Bevat een inhoudsopgave. Leuk eigentijds boek (een ongewijzigde editie) waarmee de basis voor het knopen geleerd wordt en waarmee men tevens een tijdje vooruit kan door de vele mogelijke variaties. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044761757 | 58 pagina's

Titel De leukste vriendschaps-bandjes om zelf te maken
Auteur Françoise Hamon
Secundaire auteur Thierry Antablian ; Jacques Gérard ; Marion Kieft
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2021]
Overige gegevens 58 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: 2012 - Vert. van: Mes bracelets brésiliens. - Paris : LTA, 2011
ISBN 9789044761757
PPN 433223065
Rubriekscode 626.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vlechtwerk
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Vlechtwerk