Ruimtevaart
Boek

Ruimtevaart wetenschap uitgelegd aan kleine slimmeriken ([2021])/ Carlos Pazos

Astronaute Marie maakt samen met haar ruimteschip Titan een reis naar Mars. Ze vertelt over zwaartekracht, raketten en het heelal. Vierkant prentenboekje met kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 30/10/2024
    0-8 jaar - 2e verd. - Weten - Wetenschap en techniek RUIMTEVAART PAZO
  • Uitgeleend tot: 17/10/2024
    Informatie kids 0-8 grijs wetenschap en techniek RUIMTEVAART PAZO

Recensie

Samen met astronaute Maria leer je van alles over raketten en hoe die werken, de zwaartekracht en wat deze doet en natuurlijk de ruimte en het reizen door de ruimte. Maria legt stap voor stap uit wat ze nodig heeft en hoe ze zich voorbereid op een reis naar Mars. Zo laat ze zien welke raketten er nog meer zijn, hoe een verbrandingsmotor werkt en wat bedoeld wordt met trappen als het over raketten gaat. De kleurrijke illustraties zijn grappig en vullen de hele bladzijde waardoor het bijna een prentenboek lijkt. Het schutblad past helemaal bij het thema. Het taalgebruik is eenvoudig, maar verschillende woorden zijn behoorlijk lastig voor de doelgroep. De illustraties zullen veel verhelderen en die zijn afgestemd op de jongere kinderen. Het boekje (vierkant, hardcover) richt zich vooral op de kinderen die al wat voorlopen in hun ontwikkeling, kennis of interesse in het onderwerp en is ook heel geschikt als voorbereiding voor een spreekbeurt. Onderdeel van de serie 'Later word ik wetenschapper!'* over wetenschap waarin ook 'Evolutie'*, 'Kwantumfysica' en 'Genetica'**. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044756883

Titel Ruimtevaart : wetenschap uitgelegd aan kleine slimmeriken
Auteur Carlos Pazos
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2021]
Overige gegevens 25 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 19 cm
Annotatie Vertaald uit het Spaans - Vertaling van: Astronáutica. - Barcelona : Penguin Random House GrupoEditorial, S.A.U., 2018. - (Futuros genios)
ISBN 9789044756883
PPN 433005424
Rubriekscode 659.82
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ruimtevaart
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Ruimtevaart

Relaties/Serie

later word ik wetenschapper!
Boek

later word ik wetenschapper! (2021-...)

vol.
Uitgeleend
Carlos Pazos