Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Hoe houdt een pinguïn zich warm?
Boek

Hoe houdt een pinguïn zich warm? ([2021])/ Nancy Furstinger, vertaling [uit het Engels]: Kirsten Verhagen ; eindredactie en bewerking: Mary Waaijer

Wist je dat pinguins in een kolonie leven? En dat ze een wave doen om warm te blijven? Lees van alles over hoe pinguins leven. Met veel foto's en tekeningen in kleur. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Pinguïns wonen in een bevroren en superkoud gebied - zichzelf warm houden valt dan ook niet mee! Gelukkig kennen ze een aantal 'trucjes'. De ene keer doen ze met z'n allen 'de wave', de andere keer zetten ze hun veren wijder uit of maken met een klier bij de staart vet waarmee ze hun veren waterdicht kunnen maken. Omdat zwarte veren meer zonlicht absorberen staan ze vaak met hun rug naar de zon en hun vetlaag, ook wel blubber genoemd, beschermt ze ook tegen de kou. Dit en meer lees je in deze handzame uitgave, deel uit de serie 'Toffe dierenweetjes'*. Het geheel is een mooie mix van grote en kleine realistische kleurenfoto's, informatieve tekstblokken in helder en ter zake doend Nederlands, speciale feiten en weetjes en geplaatst in een kleurige lay-out. Met achterin een doe-activiteit, woordenlijst, verwijzingen naar andere boeken en websites en register. Niets nieuws - door zijn vraagstelling wel een uitnodiging om (eerst) zelf op onderzoek te gaan om daarna eigen antwoorden naast de informatie uit het boek te leggen! Voorzien van het keurmerk Makkelijk Lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar, ook voor moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789086647293 | 32 pagina's

Titel Hoe houdt een pinguïn zich warm?
Auteur Nancy Furstinger
Secundaire auteur Kirsten Verhagen ; Mary Waaijer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: How do penguins stay warm? - Capstone Press, (c)2019. - (Crazy animal facts)
ISBN 9789086647293
PPN 433389990
Rubriekscode 598.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Pinguins
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Pinguïns

Relaties/Serie

Toffe dierenweetjes
Boek

Toffe dierenweetjes (2021-...)

vol.
Uitgeleend