Dat is niet mijn kitten ...
Boek

Dat is niet mijn kitten ... zijn oren zijn te zacht ([2020])/ Fiona Watt, illustraties: Rachel Wells ; vertaling [uit het Engels]: Els Peeters

Een muisje is op zoek naar zijn kitten. Hij ziet allerlei poesjes, maar niet zijn lievelingskitten: de tong is te ruw, het belletje te glanzend of de pootjes te hard. Waar is toch zijn kitten met het zachte buikje? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties en voelelementen. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

Hardkartonnen, vierkant boekje met afgeronde hoeken, waarbij het voelen van stoffen, materialen en structuren centraal staat. Een uitsparing in de illustratie is gevuld met stof, plastic materiaal of een glittereffect. Op het omslag heeft de poes zachte roze wol in haar oren. Een muisje gaat op zoek naar 'mijn kitten'. Maar de vijf poezen die steeds op een dubbele pagina zijn afgebeeld hebben achtereenvolgens: een te ruwe tong, een te gladde neus, een te glanzend belletje en te harde pootjes. De steeds herhaalde constatering 'Dt is niet mijn kitten.' wordt op de laatste spread positief beantwoord bij een bruine kitten die met zijn pootjes omhoog ligt te kroelen en een heerlijk zacht buikje heeft. De tekening zijn eenvoudig en kleurrijk, opgezet in stevige zwarte lijnen. Heruitgave van 'Is dat mijn poesje?' (2001) met aangepaste tekst, die eerder in vragende vorm was. In dezelfde opzet verschenen nog enkele deeltjes over dieren, o.a. 'Dat is niet mijn konijn'* en ook over een flamingo en een zeemeermin. Vanaf 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781474978996

Titel Dat is niet mijn kitten ... : zijn oren zijn te zacht
Auteur Fiona Watt
Secundaire auteur Rachel Wells ; Els Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, [2020]
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Usborne voelboekje - Vertaling van: That's not my kitten... - London : Usborne Publishing Ltd., (c)2006. - (Usborne touchy-feely books). - Oorspronkelijke uitgave: (c)2000 - Oorspronkelijke titel met vertaling van Esther Wensink: Is dat mijn poesje? - Londen : Usborne, (c)2001. - (Zo voelt dat!)
ISBN 9781474978996
PPN 429295154
Genre dierenleven
Thematrefwoord Katten ; Voelboeken
Taal Nederlands