Gekke dieren, ze leven overal! [Meeluisterboek]
Boek

Gekke dieren, ze leven overal! [Meeluisterboek] (2017)/ Anja Vereijken, met tekeningen van Tineke Meirink ; foto's: Shutterstock

Wat voor gekke dieren zijn er allemaal? Lees van alles over heel grote dieren, knappe klimmers en vreemde vogels. Met veel kleurenfoto's. Makkelijk te lezen, AVI-M4. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Er leven meer dan één miljoen diersoorten op aarde. Daaronder bevinden zich talloze 'gekke' dieren. Dit deel uit de serie 'Zoeklicht dyslexie informatief'* doet daar een boekje over open. De op een of andere manier opvallende beesten zijn verdeeld over acht hoofdthema's. Het gaat ondermeer over knappe klimmers, dieren zich makkelijk kunnen schuilhouden in de natuur vanwege hun schutkleur, vreemde vogels en bijzondere dieren die (deels) onder water leven. Speelse vormgeving met grappige tekeningetjes en heldere foto's in een bontgekleurde setting ondersteunen de qua omvang overzichtelijke tekstblokken. Er is tevens voldoende afwisseling in tekstsoorten zoals een interview. De vierkante uitgave is gericht op moeilijk lezenden en voor het overgrote deel geschreven op AVI-M4. Omdat er nogal wat vreemde dierennamen voorbij komen die moeilijker zijn uit te spreken, zijn er twee flappen met een woordenlijst toegevoegd. In de tekst zijn die woorden met een pijl aangegeven, waarbij het woord fonetisch wordt weergegeven (kameleon : kam-mee-lion). Met code waarmee het verhaal op AVI-niveau beluisterd kan worden op meeluisterboek.nl. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463521956 | 46 pagina's

Titel Gekke dieren, ze leven overal! [Meeluisterboek]
Auteur Anja Vereijken
Secundaire auteur Tineke Meirink
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2017
Overige gegevens 46 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Tekst opgemaakt in een dyslexie lettertype - Meeluisterboek. - Met inlogcode
ISBN 9789463521956
PPN 419735348
Rubriekscode 592.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dieren

Relaties/Serie

Zoeklicht dyslexie informatief
Boek

Zoeklicht dyslexie informatief (2017-...)

vol.
Uitgeleend