Op avontuur met Cowboy Klaas
Boek

Op avontuur met Cowboy Klaas dubbelboek [Meeluisterboek] (2020)/ Eva Muszynski en Karsten Teich, Nederlandse vertaling [uit het Duits]: Charlotte Bakker ; redactie: Carry Elemans

Twee verhalen over cowboy Klaas, die bezoek krijgt van een troep wilde, muzikale kippen. De kippen zijn op de vlucht voor een wolf. En Klaas moet in het donker op pad om zijn oma op te halen. AVI-M4 en AVI-E4. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bundeling van twee verhalen over cowboy Klaas, een niet zo dappere jongen die met varken Lies en Roosje de koe op een boerderij woont. In 'Cowboy Klaas en de muzikale kippen'* trekt een troep wilde, muzikale kippen bij hen in. Normaal trekken de kippen rond met Harry Hatsjie, maar nu zijn ze op de vlucht voor een wolf die het op Gerda, het ei van een gier, heeft voorzien. In 'Cowboy Klaas en Vieze Frank'** ontvangt Klaas een telegram met de boodschap dat zijn oma de volgende dag in de stad aankomt met de postkoets. Klaas schrikt: hij zal in het donker op pad moeten, dwars door de wildernis waar de gevaarlijke bandiet Vieze Frank rondloopt. Het lettertype is vrij groot en duidelijk. De zinnen zijn kort, er zijn niet meer dan tien zinnen per pagina en er is veel ruimte om de tekst heen. Het taalgebruik is over het algemeen toegankelijk. Af en toe is de woordkeus wellicht wat pittig voor de doelgroep (cactusbos, veranda, spartelen, knipogen, beloning). Het boekje is royaal geïllustreerd met vrolijke, grappige, cartooneske kleurenillustraties. Twee humoristische, originele en eigenwijze verhalen. Uitgave in de serie 'Makkelijk lezen met Bontekoe' op niveau AVI-M4 en AVI-E4. Met code waarmee het verhaal op AVI-niveau beluisterd kan worden op meeluisterboek.nl. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463522618 | 80 pagina's

Titel Op avontuur met Cowboy Klaas : dubbelboek [Meeluisterboek]
Uniforme titel Cowboy Klaas en de muzikale kippen Cowboy Klaas en Vieze Frank
Auteur Eva Muszynski
Secundaire auteur Karsten Teich ; Charlotte Bakker ; Carry Elemans
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Arnhem : Bontekoe, 2020
Overige gegevens 80 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Auteur: Eva Muszynski en Karsten Teich, illustraties: Karsten Teich - Meeluisterboek. - Met inlogcode - Bevat: Cowboy Klaas en de muzikale kippen. - Vertaling van: Cowboy Klaus und die harten Hühner. - Berlin : Tulipan GmbH, (c)2010. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: 2015. - (Vaantjes) ; Cowboy Klaas en Vieze Frank. - Vertaling van: Cowboy Klaus und der fiese Fränk. - Berlin : Tulipan GmbH, (c)2009. - Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: 2015. - (Vaantjes)
ISBN 9789463522618
PPN 423700022
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Cowboys ; Dieren ; Angsten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Makkelijk lezen met Bontekoe
Boek

Makkelijk lezen met Bontekoe (2019-...)

vol.
Uitgeleend