Mortina een verhaal om je dood te lachen [Meeluisterboek]
Boek

Mortina een verhaal om je dood te lachen [Meeluisterboek] ([2018])/ tekst en illustraties van Barbara Cantini, vertaling uit het Italiaans door: Veerle Willems

Zombiemeisje Mortina woont in de Verlaten Villa met haar tante Ter Ziele. Ze mag van haar tante niet met gewone kinderen uit het dorp spelen. Als Mortina hoort over Halloween, krijgt ze een idee. Dan kan ze toch meedoen zonder op te vallen? Prentvertelling met kleurrijke, grappige tekeningen vol griezelelementen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Mortina is een zombiemeisje met uitpuilende ogen en een lijkbleke huid. Ze woont met haar tante Ter Ziele en een hond in de Vervallen Villa, waar het regelmatig spookt. Mortina wil graag met gewone kinderen spelen, maar mag dat niet van haar tante, omdat ze anders ontdekken dat er zombies in de villa wonen. Maar als het Halloween is, ziet zij haar kans schoon. Een leuk prentenboek met prachtige illustraties die meestal een enkele pagina, soms twee pagina's beslaan. In een aantal afbeeldingen staat 'geschreven' tekst bij een voorwerp, zoals bij een foto van tante of een knuffel, vanuit het perspectief van Mortina. Daardoor is er veel te zien en te ontdekken. De teksten staan in, boven en onder de illustratie, in een duidelijke schreefloze letter. Daarin wordt het perspectief van de alwetende verteller getoond, waarbij Mortina gevolgd wordt. Een leuk en soms ook spannend en angstig verhaal dat mooi bij Halloween aansluit. Qua uitvoering lijkt het een gewoon prentenboek, maar voor kleuters is het wat te griezelig. Nu met code waarmee het verhaal op AVI-niveau beluisterd kan worden op meeluisterboek.nl. Over Mortina verscheen tegelijkertijd 'Het vreselijke neefje'. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463523219

Titel Mortina een verhaal om je dood te lachen [Meeluisterboek]
Auteur Barbara Cantini
Secundaire auteur Veerle Willems
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2018]
Overige gegevens 48 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Mortina. - Milaan : Mondadori Libri S.p.A., (c)2017 - Meeluisterboek. - Met inlogcode
ISBN 9789463523219
PPN 426509595
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Halloween ; Griezelen ; Zombies ; Voorleesboeken
Taal Nederlands