Reis om de wereld in 80 dagen
Boek

Reis om de wereld in 80 dagen naar Le tour de monde en quatre-vingts jours van Jules Verne (2021)/ bewerkt [uit het Frans] door Tiny Fisscher en met illustraties van Juliëtte de Wit

Phileas Fogg sluit in 1872 een weddenschap af met zijn vrienden: hij zal in tachtig dagen rond de wereld reizen. Tijdens de reis wordt hij achtervolgd door een politieman, die hem verdenkt van een bankoverval. Gelukkig helpt zijn trouwe bediende Passepartout hem. Met veel zwart-witte en enkele kleurentekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de herfst van 1872 sluit de mysterieuze Phileas Fogg met zijn vrienden van de Londense Herenclub een weddenschap af. Direct daarna vertrekt hij samen met zijn nieuwe Franse bediende Passepartout op reis om in tachtig dagen een reis om de wereld te maken, via Bombay, Yokohama, San Francisco en New York weer terug naar Londen. Het wordt een spannende reis tegen de klok, met tegenslagen die de stoïcijnse Engelsman steeds weet te overwinnen. Niemand weet hoe de man aan zoveel geld komt, maar een rechercheur die hem achtervolgt, denkt dat hij een bankrover is. Vlotte, ingekorte hertaling van de klassieker van Jules Verne uit 1873, waarbij de bewerker dicht bij het verhaal blijft en dus ook de vervoersmiddelen uit die tijd handhaaft, maar overbodige en saaie politieke passages achterwege laat en bepaalde achterhaalde cultuurbeschrijvingen aanpast waardoor het verhaal voor de hedendaagse lezer aantrekkelijk is. De zwart-witillustraties volgen het verhaal en nemen soms, als een soort graphic novel, het verhaal over. Fisscher maakte eerder geslaagde hertalingen van onder meer 'Alleen op de wereld' (2016) en 'Oliver Twist'* (2020). Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021424576 | 221 pagina's

Titel Reis om de wereld in 80 dagen : naar Le tour de monde en quatre-vingts jours van Jules Verne
Auteur Tiny Fisscher
Secundaire auteur Juliette de Wit ; Jules Verne
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Volt, 2021
Overige gegevens 221 pagina's - gekleurde en zwart-wit illustraties, kaart - 23 cm
Annotatie Bewerking van: Le tour de monde en quatre-vingts jours. - Parijs : Hetzel, 1872
ISBN 9789021424576
PPN 430513224
Genre historische roman
Thematrefwoord Reizen ; Wedstrijden
Taal Nederlands