Het hart van Boeddha's leer
Boek

Het hart van Boeddha's leer van pijn en verdriet naar vreugde, inzicht en zelfkennis (2021)/ Thich Nhat Hahn, vertaling: Marijke Koekoek (herziening 2017: Marie-Christine Ruijs)

Inleiding in het boeddhisme.

Aanwezigheid

Recensie

Dit studieboek behandelt basale boeddhistische kennis zoals de vier edele waarheden en het nobele achtvoudige pad. Hierbij worden de kernbegrippen in overzichtelijke hoofdstukken besproken waarbij vooral de persoonlijk getinte voorbeelden en de praktische oefeningen (met name de nadruk op het oplettend zijn) verhelderend zijn. De auteur, een wereldwijd bekende Vietnamese zenmeester, dichter en vredesactivist, heeft reeds vele uitstekende boeken geschreven; met dit boek geeft hij aan mensen die in niet-boeddhistische culturen zijn opgegroeid de mogelijkheid kennis te maken met en inzicht te verkrijgen in fundamentele boeddhistische begrippen. De grote verdienste van dit boek ligt er daarnaast in dat het in toegankelijke stijl geschreven is en voorzien is van veel praktische aansporingen ter beoefening. Zeer geschikt als introductie in het boeddhisme voor de vele belangstellenden die er momenteel in Nederland voor dit gedachtegoed zijn. Bevat noten met bibliografische verwijzingen en een register. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789401303095 | 279 pagina's

Titel Het hart van Boeddha's leer : van pijn en verdriet naar vreugde, inzicht en zelfkennis
Auteur Nhat Hanh (Thich)
Secundaire auteur Marijke Koekoek ; Marie-Christine Ruijs
Type materiaal Boek
Editie Dertiende druk;
Uitgave Haarlem : Altamira, 2021
Overige gegevens 279 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: Haarlem : Becht, 1999 - Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The heart of the Buddha's teaching. - London : Broadway Books, (c)1998
ISBN 9789401303095
PPN 433591161
Rubriekscode 214.33
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Boeddhisme
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Boeddhisme