Bezoek van boven
Boek

Bezoek van boven Mariaverschijningen in West-Europa (november 2020)/ Jeroen Sweijen, redactie: Andy Arnts

Chronologisch overzicht van verschijningen van Maria, de moeder van Jezus van Nazareth, en van de wonderen die aan haar worden toegeschreven.

Aanwezigheid

Recensie

In dit boek beschrijft reisgidsauteur Jeroen Sweijen 120 plaatsen in West-Europa waar tussen de vijfde en de twintigste eeuw Maria, de moeder van Jezus, zou zijn verschenen. Die vermeende verschijningen leidden vrijwel altijd tot de uitbloei van de plaats tot een bedevaartoord, met het Franse Lourdes als bekendste voorbeeld. Ruim tien van de verschijningen deden zich in het huidige Nederland voor. Zo spelen de drie jongste gevallen uit het boek zich in Nederland af. De chronologisch geordende beschrijving van de verschijningen wordt gevolgd door een overzicht van een veertigtal wonderbaarlijke Mariabeelden: beelden die konden praten, die zich verplaatsten, die huilden, die licht gaven of die genezing brachten. De auteur houdt zich verre van een oordeel of een theologische reflectie op de beschreven fenomenen. Het boek leert ons vooral iets over al die gelovigen die door de eeuwen heen steun zochten bij Maria en over de kracht van religieuze verhalen. Het boek is rijk in kleur geïllustreerd en van een register van plaatsnamen voorzien. Uniek als Nederlandstalig overzicht van Mariaverschijningen.

Specificaties

Nederlands | 9789461852960 | 415 pagina's

Titel Bezoek van boven : Mariaverschijningen in West-Europa
Auteur Jeroen Sweijen
Secundaire auteur Andy Arnts
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Leersum] : Batavia Publishers, november 2020
Overige gegevens 415 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, index
ISBN 9789461852960
PPN 430358709
Rubriekscode 245.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Mariaverering; West-Europa; Geschiedenis; Verhalen ; Wonderen; Rooms-katholicisme; West-Europa; Geschiedenis; Verhalen ; Mariabeelden; West-Europa
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Mariaverering