De onbekende wereld van Henk Melgers
Boek

De onbekende wereld van Henk Melgers ([2021])/ Doeke Sijens, redactie Anouk van Driessen

Publicatie over het leven en werk van beeldend kunstenaar Henk Melgers (1899-1973), die lid was van de Groninger kunstkring De Ploeg en van de Amsterdamse kunstenaarsgroep De Onafhankelijken.

Recensie

Dit boek is verschenen ter gelegenheid van de tentoonstelling 'Met verve. De wereld van Henk Melgers, schilder binnen en buiten De Ploeg' in Leens (Groningen) van april t/m oktober 2021. Henk Melgers (1899-1973) was beeldend kunstenaar en lid van de Groninger kunstkring De Ploeg en van de Amsterdamse kunstenaarsgroep De Onafhankelijken; beide stromingen zijn direct zichtbaar in zijn werken. Tijdens zijn verblijf in het Noord-Drentse Zeegse veranderden zijn onderwerpen in boerenlandschappen en werden steeds meer impressionistisch. In dit boek zijn vele afbeeldingen van houtsnedes en kleurrijke schilderijen opgenomen; de bijgevoegde teksten verhalen over zijn leven, over zijn positie in de toenmalige kunstwereld en zijn werken. Al met al krijgt de lezer/beschouwer met dit boek een redelijk compleet beeld van de schilder en zijn werken en dit kan dan ook als aanrader beschouwd worden voor elke kunstliefhebber die Henk Melgers wil leren kennen, die tot nu toe altijd in de schaduw van andere kunstenaars verbleef en met deze tentoonstelling en dit boek de aandacht krijgt die hij verdient.

Specificaties

Nederlands | 9789493170391 | 159 pagina's

Titel De onbekende wereld van Henk Melgers
Auteur Doeke Sijens
Instelling /Stichting Borg Verhildersum, Leens
Secundaire auteur Anouk van Driessen ; Henk Melgers
Type materiaal Boek
Uitgave Groningen : Uitgeverij kleine Uil, [2021]
Overige gegevens 159 pagina's - illustraties - 26 cm
Annotatie Uitgave verschijnt ter gelegenheid van de tentoonstelling 'Met verve. De wereld van Hank Melgers, schilder binnen en buiten De Ploeg' in Borg Verhildersum te Leens (april-november 2021) - Met literatuuropgave
ISBN 9789493170391
PPN 431079994
Rubriekscode 736.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Melgers, Henk
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Melgers