Chantage
Boek

Chantage ([2021])/ scenario: Alcante, tekeningen: Ludo Borecki ; met de medewerking van Clarke voor de découpage ; inkleuring: Mathieu Barthelemy ; vertaling [uit het Frans]: Iris de Haan

Het leven van Léa (14) is sinds de verhuizing naar Montreal niet eenvoudiger geworden. Ze heeft problemen met haar vriendje Eloi en haar ex Thomas zoekt weer contact. Ze wordt gepest door de coole meiden op school en thuis doet haar broer vervelend. Ballonstrip. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Derde deel van een stripserie over een Canadees meisje van 14 dat naar Montreal is verhuisd. De strip ontstijgt nergens de conventies van het genre (tienermeisjesstip) en de ouderwetse opvattingen over wat jonge mensen die presenteren als meisje bezighoudt. Léa is in het vorige deel ('Roddels', 2020)* gedumpt door haar vriendje Thomas, maar nu zoekt hij weer contact. Met haar huidige vriendje Eloi loopt het stroef. Ze wordt gepest door de 'coole' meiden op school. Haar grote broer is vervelend. Haar hart wordt weer eens gebroken. Gelukkig helpt haar vriendin haar er bovenop. Niets nieuws onder de zon. Iedereen is natuurlijk blank, able-bodied en in goeden doen en de plot is sterk cis-heteronormatief. Een plottwist draait nota bene om Blackface. Vrij saai hoofdpersonage. Het einde geeft een voorzet voor het volgende deel. Kan los gelezen worden want voorzien van een samenvatting van het eerder gebeurde.

Specificaties

Nederlands | 9789464006162 | 55 pagina's

Titel Chantage
Auteur Ludo Borecki
Secundaire auteur ... Alcante ; Mathieu Barthélemy ; Catherine Girard-Audet ; Iris De Haan
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Gerpinnes : Kennes, [2021]
Overige gegevens 55 pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Naar de roman van Catherine Girard-Audet
ISBN 9789464006162
PPN 433135069
Genre stripverhaal - romantische verhalen - humoristische roman
Thematrefwoord Schoolleven ; Sociale media ; Verliefdheid
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het lastige leven van Léa Olivier
Boek

Het lastige leven van Léa Olivier (2020-....)

vol. 3
Uitgeleend
Ludo Borecki