Bruiloften over de hele wereld
Boek

Bruiloften over de hele wereld ([2021])/ Anita Ganeri, vertaling [uit het Engels]: Janne van der Leer ; eindredactie: Yvonne Schouten

Een bruiloft vieren wordt over de wereld anders beleefd en gevierd. Lees hoe een shinto-bruid altijd een witte kimono draagt, hoe vrouwen van de Woodabestam een man kiezen, en nog veel meer. Met een knutselidee en veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een partner vinden, kiezen voor een leven samen en een bruiloft vieren. Dat vindt plaats over de hele wereld - maar overal ánders! In sommige Afro-Amerikaanse families eindigt de huwelijksceremonie met een sprong over een bezem, jonge mannen van de Wodabe-stam dansen urenlang om indruk te maken op de vrouwen, een shinto-bruid draagt altijd een witte kimono en een grote witte kap en de Verenigingskerk in Zuid-Korea organiseert grootschalige trouwceremonies. Wat wel hetzelfde is, is dat ieder prachtige trouwkleding draagt, kiest voor het lekkerste bruiloftseten en oude rituelen volgt. Deel uit de vierdelige reeks 'Vieringen en rituelen'* die belangrijke gebeurtenissen in het opgroeien belicht. Kleurrijk vormgegeven uitgave met afsluitende creatieve, 'feestelijke' opdracht, woordenlijst, verwijzingen en register. De informatie wordt in woord en beeld helder aangereikt - informatieve tekstblokken, realistische en kleurrijke foto's zijn geordend rond een specifiek subthema. Om te lezen, te verwerken in spreekbeurt of werkstuk, om de (verre) wereld te leren kennen! Echt (school)biebboek! Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086647132 | 32 pagina's

Titel Bruiloften over de hele wereld
Auteur Anita Ganeri
Secundaire auteur Janne van der Leer ; Yvonne Schouten
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Celebrating weddings around the world. - Capstone Global Library Limited, (c)2016. - (Cultures and customs)
ISBN 9789086647132
PPN 428915981
Rubriekscode 906.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Huwelijksgebruiken
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Huwelijksgebruiken