Geboorte over de hele wereld
Boek

Geboorte over de hele wereld ([2021])/ Anita Ganeri, vertaling [uit het Engels]: Janne van der Leer ; eindredactie: Yvonne Schouten

De geboorte van een kind wordt over de wereld anders beleefd en gevierd. Lees hoe de Inuit een naam kiezen, christenen een baby dopen, hindoes een speciale ceremonie houden, en nog veel meer. Met een knutselidee en veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Mens en maatschappij KRAAMGEBRUIKEN GANE

Recensie

Geboortes vinden plaats over de hele wereld, maar in verschillende culturen wordt dat anders beleefd en gevierd. Hoe staan mensen stil bij zo'n belangrijke gebeurtenis in hun leven? In twaalf korte hoofdstukken van een dubbele bladzijde wordt daarop ingegaan. We nemen een kijkje bij o.a. de hindoes, die een speciale ceremonie hebben bij de geboorte, de sikhs die een naamceremonie houden, de Chinezen die de baby's een tijdelijke naam geven om de boze geesten te foppen en nog veel meer. Afgesloten wordt met een knutselopdracht. Deel uit de vierdelige reeks 'Vieringen en rituelen'* die belangrijke gebeurtenissen in het leven van mensen belichten. In elk hoofdstuk, elk opgemaakt met een andere kleur, zijn veelal twee kleurenfoto's opgenomen. Daarbij staan helder geschreven teksten in een duidelijke letter en specifieke weetjes in gekleurde kaders. Sommige woorden zijn vetgedrukt, deze worden uitgelegd in een woordenlijst. Het boek bevat ook een register en enkele verwijzingen. De uitgave is verzorgd door het glanzende papier en de harde kaft met kleurrijke omslagillustratie. Geschikt voor school maar ook voor thuis, ter kennismaking met gewoontes in diverse culturen. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086647156 | 32 pagina's

Titel Geboorte over de hele wereld
Auteur Anita Ganeri
Secundaire auteur Janne van der Leer ; Yvonne Schouten
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Celebrating birth around the world. - Capstone Global Library Limited, (c)2016. - (Cultures and customs)
ISBN 9789086647156
PPN 428916015
Rubriekscode 906.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kraamgebruiken
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Kraamgebruiken

Relaties/Serie

Vieringen en rituelen
Boek

Vieringen en rituelen (2021-...)

vol.
Uitgeleend
Anita Ganeri