Provincie Waals-Brabant
Boek

Provincie Waals-Brabant ([2021])/ Kolet Janssen, onder redactie van Joke Guns ; foto's Ron Giling, Biosphoto, Ernst Guelcher, iStock, picture-alliance, Edwin Baes, J.P.Remy ; tekening Anton van Teteringen

Hoofdstad van de provincie Waals-Brabant is Waver. Maak kennis met deze provincie en lees over o.a. de taalgrens, de geschiedenis, de natuur en de musea. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Beknopte uitgave uit de elfdelige subserie 'België'* in de reeks 'Uitgelicht', bedoeld voor kinderen van de basisschool. Zeven hoofdstukken geven informatie over deze Belgische provincie ten zuiden van Brussel. Onderwerpen zijn: taalgrens, ligging, omgeving, oude gebouwen, wonen en werken, steden, bezienswaardigheden. Het boekje is overzichtelijk opgesteld met duidelijke druk en kleurrijke foto's. Enkele woorden zijn vetgedrukt en worden in een trefwoordenlijst achterin het boek verklaard. Er zijn ook nog twee gekleurde tekstvakken met 'Wist je...' met extra informatie. Het boekje geeft voldoende informatie voor de doelgroep. Een wat klein overzichtskaartje van België met daarop deze provincie staat op de kaft. Achterin de uitgave staan een trefwoordenlijst en drie boekentips voor 'als je nog meer wilt weten'. Goed inzetbaar voor studerend lezen en ter verbetering van informatieverwerking, inzetbaar voor spreekbeurt of werkstuk. De reeks is geschreven voor Belgische kinderen, maar is ook bruikbaar als kennismaking voor Nederlandse kinderen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463417280 | 24 pagina's

Titel Provincie Waals-Brabant
Auteur Kolet Janssen
Secundaire auteur Joke Guns ; Ron Giling ; Anton van Teteringen
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties, kaart - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789463417280
PPN 43373499X
Rubriekscode België 995
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Waals-Brabant
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord België (Waals-Brabant)

Relaties/Serie

België
Boek

België (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Uitgelicht
Boek

Uitgelicht (2019-...)

vol.
Uitgeleend