Provincie Luik
Boek

Provincie Luik ([2021])/ Evelyn Mertens, onder redactie van Joke Guns, Kolet Janssen ; foto's iStock, FTPL P.Fagnoul, Office Du Tourisme De Liège, Alamy, Wouter Pattyn, akg-images, Belga, Picture Alliance ; tekening Anton van Teteringen

Hoofdstad van de provincie Luik in Belgie is de stad Luik. Maak kennis met deze provincie en lees over o.a. de geschiedenis, landschappen en de steenkoolwinning. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deze handzame uitgave (iets groter dan A5, harde kaft) over de provincie Luik verschijnt in de elfdelige subserie 'België'* binnen de reeks 'Uitgelicht' voor het Documentatiecentrum. De informatie is verdeeld over zeven hoofdstukken van 1-3 bladzijden. Het eerste hoofdstuk gaat over de typisch Luikse lekkernij, de Luikse wafel en over de vele buren van de provincie. Daarna wordt verteld over onder meer de stad Luik, de geschiedenis, het landschap en de steenkoolwinning. De lay-out is overzichtelijk met tekstblokjes die een eigen titelkopje hebben, de tekst staat in een duidelijke letter. Op elke dubbele bladzijde staan een of twee kleurenfoto's. De informatiedichtheid is hoog en het taalgebruik niet altijd eenvoudig. Voorin is een eenvoudige landkaart opgenomen met o.a. het landgebruik en de belangrijkste rivieren, achterin een trefwoordenlijst en tips voor een boek en een schooltv-programma. De reeks is geschreven voor Belgische kinderen, maar is ook bruikbaar als kennismaking voor Nederlandse kinderen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463417310 | 24 pagina's

Titel Provincie Luik
Auteur Evelyn Mertens
Secundaire auteur Joke Guns ; Anton van Teteringen
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties, kaart - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789463417310
PPN 433725877
Rubriekscode België 995
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Luik (provincie)
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord België (Luik)

Relaties/Serie

België
Boek

België (2020-...)

vol.
Uitgeleend
Uitgelicht
Boek

Uitgelicht (2019-...)

vol.
Uitgeleend