Magische zeewezens
Boek

Magische zeewezens handboek voor verzorgers ([2021])/ tekst Giuseppe D'Anna, illustraties Anna Láng ; vertaling [uit het Italiaans]: Ellen Hosmar ; redactie en productie: Vitataal, Feerwerd

Wil jij verzorger worden van magische zeedieren? Maak kennis met o.a. de zeemeermin, Adaro, en Makara. Lees hoe je ze herkent, wat ze graag doen en wat je moet doen als je ze tegenkomt. Grote uitgave met indrukwekkende kleurenillustraties van de fabeldieren. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Aan de hand van prachtige gekleurde prenten verhaalt dit boek (31 cm) over bijzondere zeewezens, zoals zeemeerminnen, zaratans en umibozu's. Vreemde wezens bij eerste lezing, maar het betreffen magische wezens uit de diepe blauwe zee, aan ons overgeleverd via soms eeuwenoude legendes. Over deze fabelwezens wordt veel verteld: wat ervan bekend is, hoe je ze herkent, waarvan ze leven, wat je moet doen als je ze tegenkomt en zelfs hoe je ze moet verzorgen. De lezer wordt rechtstreeks aangesproken als leerling-verzorger hetgeen de betrokkenheid verhoogt. Aan het eind van het boek volgt de legende van Atlantis, leer je de 'vijf gouden regels van de zee', en kun je een toets maken om een certificaat als verzorger van mythische zeewezens te krijgen. Ook leer je hoe je deze legendarische fabelwezens kunt beschermen, die door de vervuiling van de zee bedreigd worden. Het boek bevat veel informatie en zal de liefhebber van fantasy en oude legendes zeker bekoren. Van elk fabeldier is een grote kleurenillustratie opgenomen, vaak bladvullend en aansprekend. Van dezelfde auteur en illustrator verscheen 'Magische dieren : Handboek voor verzorgers'* (2020). Niet tijdgebonden, voor de liefhebber van mythische wezens uit legendes over de zee. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789464040371 | 62 pagina's

Titel Magische zeewezens : handboek voor verzorgers
Auteur Giuseppe D'Anna
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Anna Láng ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Fontaine Uitgevers, [2021]
Overige gegevens 62 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Vertaling van: Il grande libro delle creature fantastiche marine. - Milano : White Star Kids, (c)2020
ISBN 9789464040371
PPN 430229690
Rubriekscode 908.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Fabeldieren
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Fabeldieren