Black Lake. Seizoen 2
DVD

Black Lake. Seizoen 2 ([2019])/ Ulf Kvensler, regisseurs: Richard Jarnhed, Per Simonsson

Zes personen gaan op een eiland met een duister verleden een therapie volgen, tijdens de behandeling wordt een oud moordmysterie aan het licht gebracht.

Aanwezigheid

Recensie

Zweedse horrorthriller, een televisieserie in acht afleveringen (2018), bedacht door Ulf Kvensler. Seizoen 2 is een prequel bij seizoen 1* en heeft op het hoofdpersonage na - gespeeld door Filip Berg (A man called Ove) - een vrijwel geheel andere cast, onder wie Hedda Stiernstadt, André Eriksen (Vikings), Alida Morberg (Beck) en Bahar Pars (A man called Ove). In seizoen 2 komen zes personen, onder wie Johan uit seizoen 1, aan op het eiland Kallskär. Vroeger woonden daar cholerapatiënten, later oorlogsvluchtelingen en uiteindelijk criminelen. Nu helpt coach Uno Leijon er verslaafden, criminelen en andere cliënten om hun leven weer op de rit te krijgen. In een therapie van twee weken moeten ze zich daartoe compleet aan hem onderwerpen. De nieuwe groep heeft het zwaar in de therapie. Ze komen in aanraking met het duistere verleden van het eiland en opeens ligt er een lijk in het water. Beoordeling IMDb: 6,2 (hele serie). Adam Sweeting (theartsdesk.com 20-1-2019): Na een intrigerende start vlakt de griezelige serie wat af. Het verhaal biedt ingrediënten genoeg voor een krachtiger en spannender verhaal, maar uiteindelijk blijken alle historische verbanden niet meer dan achtergrondruis. De ontknoping was enigszins verrassend maar niet erg overtuigend (2 sterren).

Specificaties

Zweeds | 5407003481853

Titel Black Lake. Seizoen 2
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Richard Jarnhed ; Filip Berg ; Hedda Stiernstedt
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, [2019]
Overige gegevens 2 dvd-video's (8 × 45 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Filip Berg, Hedda Stiernstedt. - Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de televisieserie: Zweden : Jarowskij Sverige AB, 2018
ISBN 5407003481853
PPN 424492121
Genre griezelverhaal - thriller
Taal Zweeds

Relaties/Serie

Crime series
DVD

Crime series (2008-...)

vol.
Uitgeleend
Black Lake
DVD

Black Lake (2016-...)

vol. Seizoen 2
Uitgeleend