We moeten het even over Kevin hebben
Boek

We moeten het even over Kevin hebben (juli 2021)/ Lionel Shriver, vertaald [uit het Engels] door Mieke Trouw

Nadat haar bijna 16-jarige zoon op zijn highschool acht mensen heeft vermoord, kijkt zijn moeder in brieven aan haar man terug op de kindertijd van hun zoon in een poging een verklaring voor zijn gedrag te vinden.

Aanwezigheid

Recensie

Deze bestseller verleidt tot superlatieven: fascinerend, zeer actueel, van een bijzonder hoog literair gehalte - erg goed en vloeiend vertaald - en terecht bekroond met de Orange Prize for Fiction 2005. Het verhaal: Kevin, een 15-jarige jongen, schiet met een kruisboog enkele leerlingen en medewerkers van zijn school dood. In ontroerende brieven vol humor analyseert zijn moeder Eva het waarom. Ze bekijkt haar leven, haar relatie met haar man Franklin, haar gezin, haar zoon Kevin. De spanning bouwt op. Eva's relatie met Kevin is altijd moeizaam, terwijl Franklin een ideale vader-zoonrelatie lijkt te hebben. Zijn al die nare incidenten ongelukjes of opzet? Terwijl Eva het afglijden van haar gezin analyseert, raakt ze ook aan veel algemenere vraagstukken: hoe is het huidige Amerikaanse leven gestructureerd? Wat is van belang? Hoe gaan mensen met elkaar om? Waarom zo en niet anders? Wat is de functie van mensen als Kevin; hebben die een functie? De schrijfster (1957) stelt via Eva steeds meer en diepere vragen en schetst daarmee een indringend beeld van de huidige Amerikaanse samenleving. In 2011 verfilmd door Lynne Ramsay, met Tilda Swinton.

Specificaties

Nederlands | 9789025471590 | 636 pagina's

Titel We moeten het even over Kevin hebben
Auteur Lionel Shriver
Secundaire auteur Mieke Trouw
Type materiaal Boek
Editie Tiende druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Atlas Contact, juli 2021
Overige gegevens 636 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk deze uitgave: Amsterdam : Contact, 2007 - Vertaling van: We need to talk about Kevin. - New York : Counterpoint, 2003 - Oorspronkelijke titel: Waar is het fout gegaan. - Utrecht : Bruna, 2006
ISBN 9789025471590
PPN 43218242X
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Moordenaars ; Ouder-kind relatie
Taal Nederlands