Dood en rouw over de hele wereld
Boek

Dood en rouw over de hele wereld ([2021])/ Anita Ganeri, vertaling [uit het Engels]: Janne van der Leer ; eindredactie: Yvonne Schouten

In de wereld nemen mensen op verschillende manieren afscheid van een overleden persoon. Lees hoe de Aboriginals een rook ceromonie houden en veel Afro-Amerikanen jazzmuziek spelen. Met een knutselidee en veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Er bestaan over de wereld veel verschillende manieren om afscheid te nemen van een gestorven persoon. Dergelijke ceremonies zijn omkleed met verschillende rituelen die afkomstig kunnen zijn van een bepaalde godsdienst. In twaalf korte tweepagina grote hoofdstukjes komt steeds zo'n ceremonie, ritueel of herdenking uit een bepaalde cultuur aan bod. Dat zijn onder meer reïncarnatie, rouwkleding en een joodse, Chinese en islamitische begrafenis. De helder geschreven teksten zijn vrij beknopt, op elke bladzijde staat een tekst van zo'n acht regels, gedrukt in een vette schreefloze letter. Sommige woorden zijn extra vetgedrukt, deze worden uitgelegd in een woordenlijst. Het boek bevat verder een register en enkele tips voor verder onderzoek plus een recept voor het maken van een suikerschedel. In gekleurde kaders is specifieke informatie over het onderwerp opgenomen. Informatieve kleurenfoto's illustreren de inhoud. De uitgave is verzorgd door de keuze voor glanzend papier en de harde kaft met kleurige omslagillustratie. Informatieve uitgave die vooral geschikt is voor school. Deel uit de vierdelige serie 'Vieringen en rituelen' waarin ook delen over volwassen worden*, bruiloften en geboorte** verschenen. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086647125 | 32 pagina's

Titel Dood en rouw over de hele wereld
Auteur Anita Ganeri
Secundaire auteur Janne van der Leer ; Yvonne Schouten
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Remembering the dead around the world. - Capstone Global Library Limited, (c)2016. - (Cultures and customs)
ISBN 9789086647125
PPN 428915973
Rubriekscode 906.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Begrafenisgebruiken
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Begrafenisgebruiken

Relaties/Serie

Vieringen en rituelen
Boek

Vieringen en rituelen (2021-...)

vol.
Uitgeleend
Anita Ganeri