Volwassen worden over de hele wereld
Boek

Volwassen worden over de hele wereld ([2021])/ Anita Ganeri, vertaling [uit het Engels]: Janne van der Leer ; eindredactie: Yvonne Schouten

Wat zijn de gebruiken bij het volwassen worden in verschillende culturen? Lees hoe jongeren soms testen moeten afleggen, zoals in Ethiopie een koesprong, in Mexico een feest gehouden wordt, en nog veel meer. Met een knutselidee en veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit deel uit de vierdelige serie 'Vieringen en rituelen' staat volwassen worden over de hele wereld centraal. Belangrijke gebeurtenissen, gebruiken en ceremonies in verschillende culturen komen aan bod. In twaalf hoofdstukken van een dubbele bladzijde komen bijvoorbeeld aan bod de Meerjarigheidsdag in Japan, de vier levensfases bij de Hindoes, het sikh- geloof, maar ook de testen die jongens en meisjes moeten afleggen bij het Apache-volk, de Satere Mawe-stam in het Amazonegebied en bij de Aboriginals in Australië. De informatie is kort en bondig, de bladspiegel ruim. Geïllustreerd met veel kleurenfoto's waar het bijschrift in een gekleurd font staat. Overzichtelijke lay-out, waarbij de tekst vaak omkaderd is of bij elkaar staat. Tussendoor staan gekleurde kaders met extra informatie. Afgesloten wordt met een knutselopdracht, het beschilderen van een zwerfsteen. In de tekst staan vetgedrukte woorden die achterin het boek uitgelegd worden. Aanwezig zijn een inhoudsopgave, register en tips voor meer informatie. In de reeks verschenen ook delen over dood en rouw*, geboorte en, bruiloften**. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086647149 | 32 pagina's

Titel Volwassen worden over de hele wereld
Auteur Anita Ganeri
Secundaire auteur Janne van der Leer ; Yvonne Schouten
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Coming of age around the world. - Capstone Global Library Limited, (c)2016. - (Cultures and customs)
ISBN 9789086647149
PPN 42891599X
Rubriekscode 906.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Volwassenheid; Rituelen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Volwassenheid

Relaties/Serie

Vieringen en rituelen
Boek

Vieringen en rituelen (2021-...)

vol.
Uitgeleend
Anita Ganeri