Ik wil een zebra zijn
Boek

Ik wil een zebra zijn = Chce byc zebra ([2020])/ [tekst] Christine Sterkens, [illustraties] Ine Baillieul, karteblanche.be ; [vertaling in het Pools] Joanna Urbaniak

Een grappige, zwart-wit gestippelde hond vertelt dat hij graag een zebra wil zijn. Maar hij heeft vlekken en geen strepen. Welke dieren hebben stippen en welke strepen? En hoe zit dat eigenlijk met mensen? Oblong prentenboekje met vrolijke kleurenfoto's en uitnodigende vragen. Met tweetalige tekst. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een zwart-wit gestippelde hond, een dalmatiër, vertelt dat hij later graag een zebra wil zijn. Maar dat wordt lastig, want hij heeft vlekken en geen strepen. Vervolgens laat hij dieren zien die wel strepen hebben, zoals een tijger en een okapi. Maar waarom wil hij eigenlijk strepen hebben: dieren met stippen zijn vaak grappig en van stippen word je vrolijk! En hoe zit het met mensen? Die dragen soms stippen en soms strepen, hoe komt dat? Deeltje uit de reeks 'Nik-nakboekjes'*, meertalige prentenboeken in combinatie met Nederlands. Elke bladzijde toont kleurenfoto's van grappige dieren of vrolijke kinderen, aangevuld met getekende details. Het eenvoudige verhaaltje wordt verteld in een of twee regels tekst per pagina, in twee kleuren: roze (Nederlands) en blauw (hier Pools). De Vlaamse uitgeverij, ontstaan vanuit voorleeservaring bij anderstalige gezinnen, wil ouders en hun kinderen de mogelijkheid bieden om een brug te slaan tussen hun moedertaal en het Nederlands. De eenvoudig uitgegeven boekjes hebben vrolijke illustraties en stimuleren een positief zelfbeeld. Ze nodigen kinderen uit om zelf te vertellen en stimuleren interactie met de voorlezer. Didactisch goed in te zetten in heterogene taalomgevingen, bv. op school, opvang of in asielzoekerscentra. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

NederlandsPools | 9789493136359 | 26 pagina's

Titel Ik wil een zebra zijn = Chce byc zebra
Uniforme titel Chce byc zebra
Auteur Christine Sterkens
Secundaire auteur Ine Baillieul ; Joanna Urbaniak
Type materiaal Boek
Uitgave [Zoersel] : vzw Herkes, [2020]
Overige gegevens 26 pagina's - gekleurde illustraties - 15 cm
Annotatie Tekst in het Nederlands en in het Pools. - De diverse functies worden door middel van symbolen aangegeven
ISBN 9789493136359
PPN 430792492
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Identiteit ; Fotoprentenboeken ; Meertalige jeugdboeken
Taal NederlandsPools

Relaties/Serie

Nik-Nakboekjes
Boek

Nik-Nakboekjes (2010)

vol. Pools
Uitgeleend