Hoe reis je naar de ruimte?
Boek

Hoe reis je naar de ruimte? ([2021])/ Martha E.H. Rustad, vertaling [uit het Engels]: Janne van der Leer ; eindredactie: Dorette Zwaans

Hoe reis je naar de ruimte? Welke spullen gaan er mee? En hoe kom je weer veilig terug? Met grote foto's in kleur, vertelwoorden (voor vergroten woordenschat) en o.a. voorleestekst op een website. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Welke reis moeten astronauten maken om in de ruimte te komen? De lancering komt aan bod, en de lezer krijgt een kijkje in de capsule van de raket. Na een tijd in het ruimtestation gaan de astronauten met de capsule weer terug naar de aarde. Elke spread is op dezelfde manier opgebouwd. Links staat een korte tekst in grote schreefloze letters, erg geschikt voor beginnende lezers. De in de tekst vetgedrukte woorden zoals zwaartekracht, dashboard en parachute worden achterin verklaard. De rechterpagina's zijn geheel gevuld met een kleurenfoto. Soms staan onder aan de pagina vertelwoorden, wat lastiger woorden die passen bij het onderwerp van die bladzijde. Ze nodigen lezer en voorlezer uit om door te praten. Via een code in het boek kun je de tekst onder meer online beluisteren en krijg je toegang tot verrijkingsmateriaal op de website van de uitgever, zoals werkbladen en filmpjes. In de serie 'Het leven van een astronaut' verschenen gelijktijdig 'Hoe leef je in de ruimte?', 'Hoe werk je in de ruimte?' en 'Hoe word je astronaut?'*. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086647491 | 24 pagina's

Titel Hoe reis je naar de ruimte?
Auteur Martha E.H. Rustad
Secundaire auteur Janne van der Leer ; Dorette Zwaans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 × 29 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Space travel. - Capstone Global Library Ltd., (c)2018
ISBN 9789086647491
PPN 433394994
Rubriekscode 659.85
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ruimtevaart
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Ruimtevaart

Relaties/Serie

Het leven van een astronaut
Boek

Het leven van een astronaut (2021-...)

vol.
Uitgeleend
Vertel maar
Boek

Vertel maar (2017-...)

vol.
Uitgeleend