Hoe leef je in de ruimte?
Boek

Hoe leef je in de ruimte? ([2021])/ Martha E.H. Rustad, vertaling [uit het Engels]: Janne van der Leer ; eindredactie: Dorette Zwaans

Kun je douchen in een ruimteschip? Waarom sporten astronauten elke dag? Lees van alles over het leven in een ruimtestation. Met grote foto's in kleur, vertelwoorden (voor vergroten woordenschat) en o.a. voorleestekst op een website. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe leven astronauten in de ruimte? Alles zweeft er: spullen, boeken, water en zij zelf ook. Eten is niet vers, maar gevriesdroogd. In de ruimte kun je niet douchen of je kleren wassen. De astronauten moeten elke dag sporten, anders verslappen hun spieren. Na een drukke werkdag klikken zij hun slaapzak vast aan de muur en kruipen erin. Dit deel uit de vierdelige serie 'Het leven van een astronaut'* vertelt op eenvoudige wijze over de dagelijkse bezigheden van astronauten in het ruimtestation. De tekst bestaat per spread uit vier tot negen korte zinnen met witregels ertussen. Moeilijke en lange woorden zoals zwaartekracht, gevriesdroogd, ruimtestation en experimenten zijn vetgedrukt en worden achterin verklaard. Onder aan de pagina zijn - als woordenschatoefening - 'Vertelwoorden' toegevoegd die samen besproken kunnen worden. De kleurenfoto's zijn duidelijk en lopen door op de pagina ernaast. Tot slot zijn er verwijzingen naar boeken en websites, een register en enkele vragen over de tekst. Via een code kun je op een website onder meer de tekst online beluisteren en videofilmpjes bekijken. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086647507 | 24 pagina's

Titel Hoe leef je in de ruimte?
Auteur Martha E.H. Rustad
Secundaire auteur Janne van der Leer ; Dorette Zwaans
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 × 29 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Life in space. - Capstone Global Library Ltd., (c)2018
ISBN 9789086647507
PPN 433395052
Rubriekscode 659.85
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ruimtestations
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Ruimtestations

Relaties/Serie

Het leven van een astronaut
Boek

Het leven van een astronaut (2021-...)

vol.
Uitgeleend
Vertel maar
Boek

Vertel maar (2017-...)

vol.
Uitgeleend