In 10 stappen klaar met je ex
Boek

In 10 stappen klaar met je ex neem de regie over je eigen ouderschap en vind rust voor jou en je kind ([2020])/ Renata Vermeulen, redactie: Manon Müller ; illustraties: Demetrio Alejandro Miranda Gil

Beschrijving van tien stappen om een scheiding te verwerken en in goede banen te leiden, ook in het belang van eventuele kinderen.

Recensie

Wie heeft ondertussen geen ex? Scheiden wordt gecompliceerd als er kinderen in het geding zijn. Er zijn dan twee opties voor ouderschap: de coöperatieve optie met overleg en samenwerking en een parallelle optie zonder overleg/contact. Kom je er niet uit, dan kun je contact opnemen met een mediator, zoals de schrijfster van dit boek, dat is geschreven voor de goedwillende gescheiden ouder. Er is ook een video ter ondersteuning. De auteur beschrijft tien stappen: neem je eigen verantwoordelijkheid, vindt rust en geborgenheid bij jezelf, ontdek jouw emoties en behoeften, vernietig belemmerende overtuigingen, neem het rouwproces serieus, vergeef uit liefde voor jezelf, sta open voor je omgeving, respecteer je verleden, voorkom loyaliteitsproblemen bij je kind, voer de eigen regie. Laat je niet tot slachtoffer worden. Scheiden is een ingrijpende en verdrietige ervaring. In het boek worden fases en schema's aangegeven, doch het verloop is voor iedereen anders. Je kunt ook veel zelf, zonder coach of therapeut. Er is wel wat op het boek af te dingen, zo is het proces te schematisch beschreven en is er sprake van reclame voor de praktijk van de schrijfster, maar toch aanbevolen, omdat het veel adviezen bevat en scheidingen zo dikwijls voorkomen.

Specificaties

Nederlands | 9789493187603 | 108 pagina's

Titel In 10 stappen klaar met je ex : neem de regie over je eigen ouderschap en vind rust voor jou en je kind
Uniforme titel Klaar met je ex
Auteur Renata Vermeulen
Secundaire auteur Manon Müller ; Demetrio Alejandro Miranda Gil
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Breda] : Expertboek, [2020]
Overige gegevens 108 pagina's - illustraties - 22 cm
ISBN 9789493187603
PPN 433820381
Rubriekscode 418.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderen; Echtscheiding
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Echtscheiding

Relaties/Serie

In 10 stappen
Boek

In 10 stappen (2019-...)

vol.
Uitgeleend