Een vader als geen ander kind ooit had
Boek

Een vader als geen ander kind ooit had gedichten over vaders (juni 2021)/ samengesteld en ingeleid door Victor Schiferli

Bloemlezing met gedichten van Nederlandse auteurs van de laatste honderd jaar en enkele vertalingen over allerlei aspecten van het onderwerp 'vaders'.

Aanwezigheid

Recensie

De thematische bloemlezingen van Rainbow Poëzie zijn geschikte bibliotheekboeken. Dit deel met vadergedichten, geselecteerd en kort toegelicht door Victor Schiferli, is geen uitzondering. De bundel bevat niet zozeer 'de meest rake, ontroerende en herkenbare gedichten' waarvan de reclame op de achterkant gewaagt, want elke samensteller zou met overwegend andere resultaten komen. De meeste gedichten mogen er echter zijn. Ze zijn vooral van Nederlandstalige dichters van pakweg de laatste 100 jaar, onder wie J. Bernlef, Anton Korteweg, Jan Kostwinder en Karel van de Woestijne. Ook zijn er vertalingen van werk van o.m. William Blake, J.W. von Goethe en zelfs Publius Vergilius Maro. Alle mogelijke aspecten van het vaderschap komen aan bod: conflicten, identificatie, liefde, onbegrip, rouw; onderwerpen kortom die als kralen geregen zijn aan het snoer tussen geboorte en dood. 'Vaders zijn zo. Ze laten niets merken / tot er iets is. / Dan leer je ze kennen als moeders', aldus Johanna Kruit. De variatie, toegankelijkheid en gemiddelde literaire kwaliteit zorgen voor een prettig leesbaar resultaat. Gedichten over een bestendig populair onderwerp en qua moeilijkheidsgraad geschikt voor een groot publiek.

Specificaties

Nederlands | 9789041741103 | 142 pagina's

Titel Een vader als geen ander kind ooit had : gedichten over vaders
Secundaire auteur Victor Schiferli
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Rainbow bv, juni 2021
Overige gegevens 142 pagina's - 20 cm
ISBN 9789041741103
PPN 433369620
Rubriekscode 871
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vaders; Gedichten
PIM Rubriek Gedichten en Versjes
PIM Trefwoord Vaders

Relaties/Serie

Rainbow® poëzie
Boek

Rainbow® poëzie (2019-...)

vol.
Uitgeleend