Dag van de wraak
Boek

Dag van de wraak ([2021])/ Katja Brandis, met illustraties van Claudia Carls ; vertaald [uit het Duits] door Ingrid Vandekerckhove

Carag (13, ik-persoon) en zijn vrienden op Clearwater High willen de mensen beschermen tegen de aanslagen van Andrew Milling. Milling wil de dood van zijn dochter wreken en zijn Grote Dag van de Wraak komt dichterbij. Kunnen de vrienden Milling voorgoed verslaan? Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Zesde boek, na 'Sporen van de vijand'* (2021) over Carag (13, ik-persoon), een zogenaamde transformeerder of woodwalker. Hij is opgegroeid als poema, maar kan zich veranderen in een mens. Carag zit op Clearwater High, de school waar hij leert hoe hij als mens moet leven. In dit laatste, zeer spannende deel komt de strijd tegen Andrew Milling, die een aanslag voorbereidt op de mensen, tot een climax. Diens Grote Dag van de Wraak is aanstaande en dat maakt Carag en zijn vrienden nog meer dan anders op hun hoede. Ze willen alles doen om de mensen te beschermen tegen Milling. Het liefst willen ze de Grote Dag van de Wraak voorkomen, maar al gauw blijkt dat dit niet lukt. Milling wil op uiterst wrede wijze de dood van zijn dochter wreken en zet daartoe alle denkbare middelen in. Er moet dan ook hevig worden gevochten om de strijd te beslissen en Carag en zijn vrienden betalen een hoge prijs. Maar gelukkig komt er ook veel goeds uit voort. Alles bij elkaar een bevredigend slot van de serie. Fans zullen dan ook zeker uitkijken naar de nieuwe reeks boeken van de auteur, 'Seawalkers' waarvan twee hoofdstukken zijn opgenomen. Met kleine zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044834925 | 357 pagina's

Titel Dag van de wraak
Auteur Katja Brandis
Secundaire auteur Claudia Carls ; Ingrid Vandekerckhove
Type materiaal Boek
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, [2021]
Overige gegevens 357 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Tag der Rache. - Würzburg : Arena Verlag GmbH, 2019. - (Woodwalkers)
ISBN 9789044834925
PPN 433160896
Genre sprookjes - schoolverhaal
Thematrefwoord Gedaanteverwisselingen ; Kostschoolleven ; Dieren
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Woodwalkers
Boek

Woodwalkers (2021)

vol. 6
Uitgeleend
Katja Brandis