Diep in de zee. 6
Boek

Diep in de zee. 6 ([2021])/ Jytéry, scenario Michel Hignette ; inkleuring Pierre Schelle ; vertaling [uit het Frans]: BOOM!

Ook diep in de zee moeten diersoorten verhuizen door de opwarming van de aarde. Maak kennis met vooral onbekende zeedieren als de beerkreeft, het stralendiertje en het lichtgevend mosselkreeftje. Ballonstrips in kleur van één pagina met veel weetjes. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Eénpaginagrote belevenissen en wetenswaardigheden over voornamelijk onbekende zeedieren, zoals de beerkreeft, het stralendiertje, het lichtgevend mosselkreeftje, de grootbekaal en de roscoffworm. Vaak wordt de informatie in een (woord)grap weergegeven, soms in moeilijke terminologie. Regelmatig volgt onder aan de pagina nog extra informatie, onder andere over grootte, voeding en zeldzaamheid. Ook onderwerpen als de Schaal van Beaufort en Marianentrog komen aan bod. De tekeningen zijn redelijk realistisch (ingewassen, dun omkaderd), maar krijgen een karikaturaal trekje vanwege de 'gelaatsuitdrukkingen' en komen dan niet altijd even geloofwaardig over. Klein dossier over symbiose achterin. Afzonderlijk leesbaar naast het vorige deel (2020)*. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462107793 | 42 pagina's

Titel Diep in de zee. 6
Auteur Jytéry
Instelling /BOOM!, Wingene
Secundaire auteur Christophe Cazenove ; Michel Hignette ; Pierre Schelle
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Antwerpen : Standaard Uitgeverij, [2021]
Overige gegevens 42 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Oorspronkelijke Franse uitgave: Bamboo Édition, (c)2021
ISBN 9789462107793
PPN 433389087
Genre stripverhaal - humoristische roman
Thematrefwoord Zeedieren
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Diep in de zee
Boek

Diep in de zee (2016-...)

vol. 6
Uitgeleend
Jytéry