Bonje met de Britten
Boek

Bonje met de Britten (2021)/ Gary Northfield, vertaald [uit het Engels] door Edward van de Vendel

Julius Zebra wil graag zijn vrijheid terug. Maar de Romeinse keizer wil dat hij nog één ding voor hem doet. Voordat Julius het weet, is hij op weg naar Engeland. Met veel stripachtige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Julius Zebra wil ook in dit tweede deel zijn vrijheid terug en de Romeinse keizer belooft dat hij zijn vrijheid zal krijgen als hij nog één ding doet. Voordat Julius het weet zit hij met de andere dieren op een schip naar Engeland, waar hij in de arena moet vechten, net als hij in Rome deed. Krijgt hij wel de vrijheid die hem beloofd is? Het boek valt in dezelfde categorie als series zoals 'Het leven van een loser' en 'Nurdius Maximus'. Dat betekent veel stripplaatjes tussen de eenvoudige tekst door. De plaatjes zijn wel echt geïntegreerd in het verhaal. Auteur Northfield heeft een eigen tekenstijl, die eenvoudig is en een beetje schreeuwerig. Er gebeurt veel en het verhaal bevat een aantal komische scènes. Toch mist de uitgesproken humor van eerdergenoemde series, waardoor het geheel een beetje mat blijft. Het verhaal wordt netjes afgerond, maar er is een opening naar een volgend deel. Achterin zijn nog een aantal leuke historische weetjes opgenomen en uitleg over Romeinse cijfers. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021028163

Titel Bonje met de Britten
Auteur Gary Northfield
Secundaire auteur Edward van de Vendel
Type materiaal Boek
Editie Tiende druk;
Uitgave Amsterdam : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2021
Overige gegevens CCLXXXI pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse uitgave: 2017 - Vertaling van: Bundle with the Britons! - London : Walker Books, 2016. - (Julius Zebra ; 2)
ISBN 9789021028163
PPN 432191259
Genre historische roman - humoristische roman
Thematrefwoord Romeinse Oudheid
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Julius Zebra
Boek

Julius Zebra (2016-...)

vol. 2
Uitgeleend
Gary Northfield