Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Pinkeltje in het Rijksmuseum [Dyslexie editie]
Boek

Pinkeltje in het Rijksmuseum [Dyslexie editie] ([2021])/ Studio Dick Laan, illustraties binnenwerk: Arne van der Ree

Uit het paleis van koning Pinkelpracht is een schilderij verdwenen. Pinkeltje Witbaard krijgt de moeilijke opdracht het schilderij terug te vinden. De speurtocht leidt naar het Amsterdamse Rijksmuseum. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar. In lettertype Dyslexie.

Aanwezigheid

Recensie

Uit het paleis van koning Pinkelpracht is een belangrijk schilderij van meester Pinkel Pablo verdwenen. Pinkeltje Witbaard krijgt van de koning de opdracht de geheimzinnige verdwijning op te lossen. Zijn vrouw Pinkelotje en zijn vrienden Mees Muis en Meneer Raaf mogen hem weer assisteren. Dankzij een tip over een pinkel, werkzaam in de paleistuin en amateurschilder, Pinkel Penseel, leidt het spoor naar het Amsterdams Rijksmuseum. Hier worden met de hulp van de rode kater Meneer van Rijn, na hachelijke situaties en grondig speurwerk, Pinkel Penseel en het verdwenen meesterwerk ontdekt. Avontuurlijk relaas rond de klassieke held Pinkeltje met momenten van spanning en humor, naar de verteltrant van wijlen Dick Laan. Gedoseerd in korte hoofdstukken met afzonderlijke titels en verhaald in korte zinnen met veel dialogen in een-voudige bewoordingen, voorzien van interpunctie. Ter ondersteuning talrijke, verspreide zwart-witillustraties, variërend in grootte en omslagillustratie naar de tekenstijl van wijlen Rein Van Looy. Na 'Pinkeltje in de Efteling' is dit het tweede nieuwe deel 'in de geest van' Dick Laan, bijna veertig jaar na het laatste deel uit de oorspronkelijke serie; deze uitgave is in lettertype Dyslexie gedrukt. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463245203 | 117 pagina's

Titel Pinkeltje in het Rijksmuseum [Dyslexie editie]
Instelling Studio Dick Laan /Rijksmuseum, Amsterdam
Secundaire auteur Arne van der Ree
Type materiaal Boek
Uitgave Deventer : Uitgeverij Dyslexion, [2021]
Overige gegevens 117 pagina's - zwart-wit illustraties - 24 cm
Annotatie Oorspronkelijke uitgave: Houten : Van Holkema & Warendorf, (c)2015 - Tekst opgemaakt in een dyslexie lettertype
ISBN 9789463245203
PPN 433083182
Genre sprookjes
Thematrefwoord kabouters ; Rijksmuseum (Amsterdam) ; Diefstallen ; Schilderkunst
Taal Nederlands