Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Koeien zeggen boe
Boek

Koeien zeggen boe ([2021])/ Steve Webb, Fred Blunt ; vertaald uit het Engels door Ineke Ris

Op de boerderij van boer Sjors zeggen de varkans knor, de schapen bèè en de koeien zeggen... BOE! De gekke koeien verstoppen zich de hele dag en laten de boer telkens schrikken. Prentenboek met grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Op de boerderij van boer Sjors wonen allerlei dieren. De varkens zeggen 'knor', de schapen zeggen 'bèè', en de koeien zeggen... BOE! De koeien zijn dol op verstoppertje spelen, en boer Sjors schrikt zich steeds een hoedje. Hij is ook een beetje boos: 'Nee, nee, nee! (...) Koeien zeggen MOEOE! Doe het alsjeblieft goed!'. Maar daar willen de koeien niets van weten, en boer Sjors wordt steeds bozer. Tot hij een plannetje bedenkt: die koeien kunnen prima dienen als vogelverschrikkers! Maar of ze daar zin in hebben... 'Koeien zeggen BOE' is een grappig verhaal dat speelt met verwachtingen van kinderen over verschillende dierengeluiden. De repeterende tekst loopt goed, en draagt bij aan het komische effect. De illustraties zijn kleurrijk, speels en grappig, met cartoonachtige elementen. De arme boer, die steeds van schrik de lucht in schiet, zal kinderen gegarandeerd aan het lachen maken, net als de koeien die heerlijk hun eigen plan trekken. 'Koeien zeggen BOE' is een slapstickachtig verhaal dat kinderen uitnodigt tot interactie. Prentenboek boordevol humor, met grapjes die mooi aansluiten bij de doelgroep. Nodigt uit tot interactie en samen lachen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789061740001

Titel Koeien zeggen boe
Auteur Steve Webb
Secundaire auteur Fred Blunt ; Ineke Ris
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : C. de Vries-Brouwers, [2021]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst: Steve Webb ; illustraties: Fred Blunt - Vertaling van: Cows go boo!. - London : Andersen Press Ltd., (c)2021
ISBN 9789061740001
PPN 433051930
Thematrefwoord Dieren ; Boerderijen ; Geluiden ; Verstoppertje ; Repeteerverhalen
Taal Nederlands