Kawaii
Boek

Kawaii beroemde personen tekenen : stap-voor-stap- instructies voor het tekenen van 50 iconen ([2021])/ Dawn Macdonald, vertaling [uit het Engels]: Claudia Dispa

Wil jij in de kawaii-stijl eigentijdse helden en historische personen tekenen? Stapsgewijze uitleg van het tekenen van ruim 50 beroemde personen. Dit zijn o.a. Muhammad Ali, David Bowie, Greta Thunberg en Vincent van Gogh. Met tekening in kleur van het resultaat. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In de kawaii-stijl zijn 53 beroemde personen getekend onder wie Mahatma Gandhi, Greta Thunberg, Marie Curie, Vincent van Gogh en Muhammad Ali. Ze zijn onderverdeeld in leiders en activisten, denkers en vernieuwers, entertainers, kunstenaars en schrijver en sporters. Bij elk persoon staat naast een in kleur uitgewerkte tekening, een korte toelichting over de persoon. In zes à zeven stappen wordt de van de opbouw van de tekening in korte tekst en beeld uitgelegd. Het nieuw te tekenen gedeelte is in rode lijnen is weergegeven. Met het (vrij onopvallende) ruitjespapier als achtergrond, kan je de verhoudingen goed waarnemen. De laatste tekening is voorzien van een tekst die de tekenaar aanmoedigt. Er is geen uitleg over het kleurgebruik. De verschillende achtergrondkleuren geven het boek een vrolijke uitstraling. Met inhoudsopgave en korte tekst over materialen. Het boek is gericht op natekenen, niet op het zelf leren ontwerpen. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463595926 | 128 pagina's

Titel Kawaii : beroemde personen tekenen : stap-voor-stap- instructies voor het tekenen van 50 iconen
Auteur Dawn Macdonald
Secundaire auteur Claudia Dispa
Type materiaal Boek
Uitgave Kerkdriel : Librero, [2021]
Overige gegevens 128 pagina's - illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: How to draw cute heroes and heroines. - Quarto Publishing plc., (c)2020
ISBN 9789463595926
PPN 430957637
Rubriekscode 743
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Helden; Tekenen
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Tekenen