Maṭlūb al-qabḍ ʾalayh!
Boek

Maṭlūb al-qabḍ ʾalayh! al-arnūb Amīn : sāriq al-kutub (2015)/ Imīlī Mākinzī , tarǧamat Yāsmīn Muṭāwi

Een konijn is zo dol op lezen, dat hij 's nachts stiekem boeken meeneemt uit de huizen van mensen. Als Arthur ontdekt dat zijn lievelingsboek is verdwenen, is hij vastbesloten de boekenboef te pakken. Prentenboek met grappige, dynamische kleurenillustraties en tekst in het Arabisch. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Humoristisch prentenboek over een konijn dat heel erg van lezen houdt. De meeste konijnen zijn dol op wortels, maar Koen Konijn is dol op boeken. Als de mensen slapen, sluipt hij hun huizen binnen om hun boeken te lezen, en soms neemt hij ze stiekem mee naar zijn hol. Maar als hij het lievelingsboek van het jongetje Arthur meeneemt, komt Arthur in actie. Grote mensen nemen Arthur niet serieus als hij vertelt dat een konijn zijn boek meenam. Totdat Koen ook een boek van een politieagent probeert mee te nemen en wordt betrapt. Als Arthur ziet hoeveel Koen van lezen houdt, krijgt hij medelijden, en leert hij Koen om boeken te lenen in de bibliotheek. De grappige paginagrote illustraties in zachte kleuren zijn gemaakt met inkt, potlood en waterverf, soms op een ondergrond van ruitjespapier. De verspreid geplaatste voorleestekst is gedrukt in verschillende lettertypes en lettergroottes. Volwassenen zullen wellicht de humor zien van de diverse bekende, verbasterde boektitels (Pippi Langoor, De Hangoorspelen). Prachtig fantasievol verhaaltje van debuterende Schotse illustratrice, uitstekend te gebruiken als promotieboek voor de bibliotheek. Uitgave met slappe kaft en tekst in het Arabisch, bruikbaar in meertalige omgevingen met kinderen met Arabisch als thuistaal. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Arabisch | 9789927101984

Titel Maṭlūb al-qabḍ ʾalayh! : al-arnūb Amīn : sāriq al-kutub
Uniforme titel Gezocht: Koen Konijn, boekenboef
Auteur Emily MacKenzie
Secundaire auteur Yāsmīn Muṭāwiʿ
Type materiaal Boek
Uitgave al-Dawha : Dār gāmiʿat ḥamid bin ḵalīfa li-al-našr, 2015
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Gezocht: Koen Konijn, boekenboef. - Tekst alleen in het Arabisch - Vertaling van: Wanted! : Ralfy Rabbit, book burglar!. -London : Bloomsbury Publishing, 2014
ISBN 9789927101984
PPN 422477133
Thematrefwoord Diefstallen ; Lezen ; Bibliotheken
Taal Arabisch