Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Otis
Boek

Otis in makkelijke taal ([2020])/ Martijn Niemeijer, bewerking in eenvoudig Nederlands: Jet Doedel ; redactie en vormgeving: Eenvoudig Communiceren

Otis (17, ik-figuur) staat overal alleen voor. Naast de zorg voor zijn moeder krijgt hij een driejarig meisje in huis. Maar een peuter past niet in het rauwe leven dat Otis leidt. Verhaal in makkelijke woorden en korte zinnen. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Otis (17) woont met zijn moeder in een groot flatgebouw. Daarin wonen mensen uit allerlei landen. Hij heeft zijn vader nooit gekend en zijn moeder wil niet over hOtis moeder doet niets thuis, ze moppert alleen en gebruikt drugs. Op een dag gaat Otis naar Desi. Zij past op kinderen. De driejarig Nuru wordt niet door haar ouders opgehaald. Otis neemt haar mee naar huis. Zijn moeder mag dit niet weten en hij neemt maatregelen om van zijn moeder af te komen. Nu zijn moeder er niet meer is, ontdekt hij een heel andere kant van haar. Otis wil mensen helpen, maar er zijn ook mensen die hem kwaad willen doen. Zal Otis het redden? Deze uitgave is onderdeel van de serie 'Leeslicht', die boeken bewerkt in eenvoudig Nederlands. In het originele verhaal uit 2017*, geschreven in hedendaagse, ruige taal die goed past bij de rauwe stadse jongerencultuur van het verhaal, staan veel sfeerbeschrijvingen en details. Dit boek bevat alleen de essentie van het origineel. Daardoor mist het de sfeer. De zinnen zijn kort en de tekst is goed leesbaar. Het verhaal komt over, maar de lezer moet zelf veel invullen qua sfeer en achtergrond. De bladspiegel is helder met korte regels. Geschikt voor jongeren die weinig leeservaring hebben en NT2-lerenden vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086965120 | 100 pagina's

Titel Otis : in makkelijke taal
Auteur Martijn Niemeijer
Instelling /Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, Amsterdam
Secundaire auteur Jet Doedel
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Leeslicht, [2020]
Overige gegevens 100 pagina's - 21 cm
Annotatie Bewerking van de oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : Leopold, 2017
ISBN 9789086965120
PPN 426465989
Genre sociale roman
Thematrefwoord Verwaarloosde kinderen ; Eenoudergezin ; Achterstandswijken ; Multiculturele samenleving
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Leeslicht
Boek

Leeslicht lezen in gewone taal (2007-...)

vol.
Uitgeleend