Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Marilyn Audrey
Boek

Marilyn Audrey the battle (2016)/ Hanneke Groenteman, tekst- en eindredactie Baukje Brugman, Arnoud Bijl

Hanna en Nadia bereiden samen een presentatie voor over de actrices Marilyn Monroe en Audrey Hepburn. Ze komen steeds meer te weten over het leven en werk van deze filmsterren. Tekst staat veelal in WhatsAppjes en straattaal. Vanaf ca. 13 t/m 17 jaar.

Recensie

Eerste jeugdboek van journaliste en presentator Hanneke Groenteman, uitgegeven naar aanleiding van de Marilyn Monroe-tentoonstelling '90 Jaar Marilyn'* in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Het verhaal gaat over de scholieren Hanna en Nadia, die voor het vak CKV samen een presentatie voorbereiden over Audrey Hepburn en Marilyn Monroe. Via dagboekfragmenten en app-berichten worden de ontwikkelingen tot en met de presentatie gevolgd. De nadruk ligt op de relatie tussen de meisjes, die in eerste instantie geen vriendinnen zijn en uit verschillende milieus komen, maar elkaar gaandeweg beter leren kennen en gaan waarderen. Doordat ze steeds meer te weten komen over hun onderwerp en daarop reflecteren, is informatie over het leven en werk van de filmsterren met het verhaal verweven. Die informatie is te fragmentarisch om hen echt te portretteren, maar het laat jongeren wel kennismaken met deze filmiconen. In het taalgebruik wordt de spreektaal van jongeren geïmiteerd, met modewoorden, straattaal en app-taal. De karakters zijn wat karikaturaal puberaal. Zonder afbeeldingen. Vanaf ca. 13 t/m 17 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789078653653 | 61 pagina's

Titel Marilyn Audrey : the battle
Uniforme titel Marilyn en Audrey. The battle Marilyn Audrey
Auteur Hanneke Groenteman
Instelling /Stichting Producties De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam
Secundaire auteur Baukje Brugman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Nieuwe Kerk, 2016
Overige gegevens 61 pagina's - 22 cm
Annotatie Colofon vermeldt: Kinderboek ter gelegenheid van de tentoonstelling 90 jaar Marilyn. Omzien naar een iconische vrouw., gehouden in De Nieuwe Kerk te Amsterdam van 1 oktober 2016 tot en met 5 februari 2017 - Colofon vermeldt: Een uitgave van De Nieuwe Kerk te Amsterdam, in collegiale samenwerking met Hanneke Groenteman - Op voorplat: Marilyn. - Op achterplat: Audrey - Rugtitel: Marilyn en Audrey. The battle - Tekst deels weergegeven in WhatsApp-stijl - Oplage: 2250 exemplaren - Verspreiding: WBOOKS
ISBN 9789078653653
PPN 407445188
Rubriekscode 798.55
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Monroe, Marilyn ; Hepburn, Audrey
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Filmacteurs