De Speelgoeddokter
Boek

De Speelgoeddokter ([2015?])/ illustraties: Warner McGee en Disney Storybook Artists, vertaling [uit het Engels]: Rikky Schrever voor Het RedactiePakhuis

Speelgoeddokter Doc houdt van muziek maken, kamperen, sneeuwpoppen en feestvieren met Halloween en Valentijnsdag. Wat heeft ze daarbij nodig? Groot hardkartonnen prentenboek met kleurenillustraties, gebaseerd op de animatieserie, van losse taferelen met zoekopdrachten. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Doc is een meisje dat speelgoed kan repareren en hoofdpersoon uit 'Doc McStuffins', een animatieserie van Disney. De bedoeling van deze uitgave is dat peuters, samen met een volwassene, voorwerpen opzoeken en combineren. Deze staan, samen met een korte uitleg, in een omkaderd lijstje op de linkerpagina. De platen beslaan steeds dubbele bladzijden en tonen steeds losstaande situaties: in bad gaan, Halloween, Valentijnsdag, sneeuwpret, kampeerpret. De stripachtige, dunomlijnde tekeningen hebben weinig details; de figuren zijn houterig en hebben grote hoofden. Toch zullen de vrolijke kleuren en het aantrekkelijke omslag kinderen die de serie van televisie kennen zeker aanspreken. Achterin staan nog meer opdrachten. Hoewel het boek duidelijk bedoeld is voor jonge kinderen (hardkartonnen, geplastificeerde bladzijden, afgeronde hoeken, gewatteerd omslag) is er met de opdrachten niet genoeg rekening gehouden met de doelgroep. Namen van vogels en geluiden van muziekinstrumenten bijvoorbeeld zijn wat hoog gegrepen. Wat overblijft is een braaf, fantasieloos kijk- en zoekboek. In dezelfde uitvoering verschenen nog twee Disney-zoekboeken*. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781450896108

Titel De Speelgoeddokter
Uniforme titel Disney de Speelgoeddokter
Auteur Warner McGee
Instelling /Disney Storybook Artists
Secundaire auteur Rikky Schrever
Type materiaal Boek
Uitgave [Lincolnwood, Illinois] : Pi kids, [2015?]
Overige gegevens 16 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Omslagtitel. - Omslag vermeldt: Disney de Speelgoeddokter en Disney Junior - Vertaling van: Doc McStuffins. - (c)2015. - (First look and find)
ISBN 9781450896108
PPN 394450078
Thematrefwoord Zoekboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Mijn eerste kijk- en zoekboek
Boek

Mijn eerste kijk- en zoekboek (2015-...)

vol.
Uitgeleend