Wij willen ook een kind
Boek

Wij willen ook een kind dé wegwijzer voor moderne families ([2021])/ Mirella van Markus en Jorinde Benner, redactie: Yulia Knol

Informatief boek over allerlei vormen van niet-traditioneel ouderschap en de impact daarvan op het leven van de vaders, moeders en kinderen.

Aanwezigheid

Recensie

Een modern boek over de huidige samenleving met al zijn relatievormen, waarin de kinderwens bestaat. Hoe geef je die vorm? Ben je alleenstaande moeder, lesbisch of homoseksueel, transgender, of a-seksueel en kies je dan voor draagmoederschap, mee-ouderschap, zaaddonor of onderga je fertiliteitsbehandelingen om zwanger te worden? Al deze vormen komen in dit boek aan de orde. Begrippen worden uitgelegd en van zoveel mogelijk kanten belicht. Daarnaast worden er allerlei adviezen gegeven waar je als aanstaande ouder op moet letten, zowel juridisch als medisch, welke regelgevingen er zijn en wat het beste bij jou zou kunnen passen. In elk hoofdstuk komen ervaringsdeskundigen uitgebreid aan het woord, als illustratie van het betreffende onderwerp. Je leest verhalen van transgenders, stellen die te maken hebben met een draagmoeder, de zoektocht naar een goede zaaddonor, en over adoptie en pleegzorg. Elk hoofdstuk sluit af met kijktips en leestips over alle mogelijke constructies op het gebied van ouderschap. Een interessant en eigentijds boek.

Specificaties

Nederlands | 9789046828359 | 304 pagina's

Titel Wij willen ook een kind : dé wegwijzer voor moderne families
Auteur Mirella van Markus
Secundaire auteur Jorinde Benner ; Yulia Knol
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Fontaine Uitgevers, [2021]
Overige gegevens 304 pagina's - 23 cm
ISBN 9789046828359
PPN 430229720
Rubriekscode 433
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderloosheid ; Ouderschap ; Samenlevingsvormen ; Relatievormen
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Ouderschap