Lotte, Hannah & Emmy
Boek

Lotte, Hannah & Emmy Arnhemse meisjes in oorlogstijd ([2021])/ Corrine Baard-Post, Connie van Uffelen van ABContekst (redactie)

Lotte, Hannah en Emmy (13) zitten net op de middelbare school in Arnhem als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. De ouders van Lotte verbergen onderduikers, Hannah en haar joodse familie mogen steeds minder en Emmy komt uit een NSB-gezin. Zal hun vriendschap de oorlog overleven? Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De auteur heeft altijd veel interesse in de Tweede Wereldoorlog gehad. Sinds ze in Oosterbeek woont, waar de Slag om Arnhem in 1944 uitgevochten werd, is die interesse nog groter. Met deze oorlogsroman beoogt ze een boek neer te zetten waarin jongeren kunnen lezen hoe leeftijdsgenoten de Tweede Wereldoorlog ervoeren. Hoewel de drie meisjes fictief zijn, geven zij een gezicht aan Nederlandse jongeren in oorlogstijd. Het boek vertelt over Lotte, Hannah en Emmy, drie hartsvriendinnen, net op de middelbare school als de oorlog uitbreekt. Toch gaat tijdens oorlog het leven door. Ze worden verliefd, roddelen, gaan naar school, en zijn overgeleverd aan de keuzes van hun ouders. Lottes ouders verbergen onderduikers op zolder, Hannah en haar Joodse familie mogen steeds minder en moeten kiezen tussen vluchten of melden, Emmy komt uit een NSB-gezin. De vriendschap wordt steeds minder verenigbaar, zal zij de oorlog overleven? Een prachtige dwarsdoorsnede van het leven van drie jonge vrouwen en de keuzes die zij moesten maken. Zowel geschikt voor een volwassen als jongeren vanaf ca. 15 jaar, met interesse in Tweede Wereldoorlog.

Specificaties

Nederlands | 9789083183336 | 352 pagina's

Titel Lotte, Hannah & Emmy : Arnhemse meisjes in oorlogstijd
Uniforme titel Lotte, Hannah en Emmy
Auteur Corrine Baard-Post
Secundaire auteur Connie van Uffelen
Type materiaal Boek
Uitgave [Oosterbeek] : Triple Eight Publishing, [2021]
Overige gegevens 352 pagina's - 24 cm
ISBN 9789083183336
PPN 433591692
Genre oorlogsroman
Thematrefwoord Arnhem; Wereldoorlog II ; Vriendschap ; Gezin
Taal Nederlands
Trefwoord Arnhem
Romans en Verhalen, spelend in Gelderland
Wereldoorlog II
Verzet
Onderduikers
Jodenvervolging
Collectie Market-Garden
Market-Garden, Operatie