Boe!
Boek

Boe! ([2021])/ Gertrud Jetten, illustraties van Kees de Boer

Pien de koe eet een golfbal op. De mannen Kor en Guus moeten wachten tot Pien de bal weer uitpoept. Omkeerboek met ook een verhaal over Jip de mus. Hij woont in een struik voor een winkel. Maar de struik moet weg! Jip gaat op zoek naar een ander huis. Met tekeningen in kleur. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Omkeerboek met twee eerder los verschenen verhalen uit de serie 'Leren lezen met Kluitman'. In 'Boe'* (2017) grazen de koeien Pien en Aaf in de wei naast de golfbaan. Als de vervelende golfmannen Kor en Guus hun nieuwe gouden golfbal keihard tegen de rug van Pien slaan, neemt Pien wraak door de bal in een enkele hap door te slikken. Er zit voor de mannen niks anders op dan te wachten totdat Pien de bal weer uitpoept. Grappig verhaaltje met een eenvoudige verhaallijn en een hoog poepgehalte. In 'Jip de mus'** (2016) woont de jonge mus Jip met zijn ouders en andere mussen in een grote struik tegenover een ijssalon. Op een dag wil de eigenaresse van de salon de struik laten verwijderen vanwege vogelpoepoverlast. Jips vriendin Bo adviseert te verhuizen naar de tuin van de diervriendelijke Toos, elders in de stad, en legt hem uit hoe er te komen. Met veel moeite kan Jip de tuin vinden. Dan doen zich natuurlijk verhuisproblemen voor: hoe krijg je de nesten en de eieren op de nieuwe locatie? Twee verhalen met eenvoudig taalgebruik, gedrukt in een duidelijk lettertype met hoofdletters en interpunctie; elke zin begint op een nieuwe regel. Met kleurige illustraties, op elke bladzijden één, en een aantrekkelijke omslag. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020677836 | 28 pagina's

Titel Boe!
Uniforme titel Jip de mus
Auteur Gertrud Jetten
Secundaire auteur Kees de Boer ; Katrien Van Schuylenbergh
Type materiaal Boek
Editie [1e druk];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, [2021]
Overige gegevens 28 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie ISBN niet in boek, afkomstig van barcode - Omkeerboek - Oorspronkelijke uitgave: 2017 - Keerdruk met: Jip de mus / illustraties van Katrien van Schuylenbergh. - 29 pagina's. - Oorspronkelijke uitgave: 2016
ISBN 9789020677836
PPN 432261370
Genre dierenleven
Thematrefwoord Koeien ; Mussen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Leren lezen met Kluitman
Boek

Leren lezen met Kluitman (2014-...)

vol.
Uitgeleend