Overwonnen
Boek

Overwonnen (mei 2021)/ Katherine Applegate, met illustraties van Max Konstenko ; uit het Engels vertaald door Hanneke van Soest

Byx (ik-persoon) en haar vriend Tobbel reizen rond over land, door de lucht en onder water op zoek naar nieuwe bondgenoten. Kunnen ze de strijd tegen Murdano en Kazar winnen? Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De wrede tiran Murdano en zijn tegenstander Kazar staan op het punt alle soorten te vernietigen en de wereldmacht over te nemen. Het Vredesleger, aangevoerd door Khara, wil de heersende soorten juist verenigen en stuurt Byx (ik-persoon) erop uit om bondgenoten te werven. Byx is een dariene, een intelligent hondachtig wezen en de laatste van haar soort. Samen met haar beste vriend Tobbel, een wobbyk, reist de zachtaardige, sympathieke Byx naar de navrieten diep onder water, ontmoet zij de gastvrije raggelaars en de wobbyks die bereid zijn het Leger van de Vrede te steunen. Na 'Opgejaagd' (2019) en 'Ten strijde'* (2020) is dit het spannende slotdeel van de boeiende trilogie 'De Eindeling' over een fantasywereld, waarin vriendschap, moed, empathie en vredelievendheid het opnemen tegen tirannie, geweld, slavernij en vooroordelen. De hoofdfiguren vormen een sterke groep, strijdend voor eenheid en verbondenheid. Zij hebben gelaagde, complexe karakters, moeten moeilijke beslissingen nemen en voelen zich verantwoordelijk. Het boek is opgebouwd uit drie delen, die worden ingeleid met een sfeervolle, paginagrote illustratie in grijstinten. Een meeslepend, vlotlezend verhaal dat boeit tot het einde. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463850483 | 311 pagina's

Titel Overwonnen
Auteur Katherine Applegate
Secundaire auteur Max Konstenko ; Hanneke van Soest
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Billy Bones, mei 2021
Overige gegevens 311 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: The only. - Pippin Properties, Inc., (c)2021. - (The Endling ; #3)
ISBN 9789463850483
PPN 427823609
Genre avonturenroman - sprookjes
Thematrefwoord Fantasiewezens ; Bedreigde dieren ; Vooroordelen ; Zoektochten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Eindeling
Boek

De Eindeling (2019-2021)

vol. dl. 3
Uitgeleend
Katherine Applegate