Een zoo vol verdwenen dieren. Deel 1
Boek

Een zoo vol verdwenen dieren. Deel 1 ([2021])/ Bloz, inkleuring Sylvie Bonino ; vertaling [uit het Frans]: James Vandermeersch

Deborah gaat als dierenarts in opleiding stage lopen in een bijzondere dierentuin. Daar verblijven namelijk veel diersoorten die bijna zijn uitgestorven. Het valt niet mee om voor deze dieren te zorgen. Want wat eet bijvoorbeeld een Siciliaanse dwergolifant? Eenpagina ballonstrips in kleur. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deborah gaat in dit vrolijke stripboek stage lopen bij een wel heel bijzondere dierentuin. Ze komt er al snel achter dat in deze dierentuin alleen uitgestorven en bedreigde diersoorten wonen. De verzorgers onderzoeken hoe de dieren leefden en wat ze aten. Er valt er genoeg te lachen met dit stripboek door alle geintjes die de dieren en verzorgers met elkaar uithalen. Elke pagina heeft één stripverhaaltje, waarin je kennis maakt met een dier. Soms staat er ook nog wat extra aanvullende informatie bij de verhaaltjes. Achterin het stripboek staan zes pagina's met meer informatie over waarom diersoorten bedreigd zijn of uitsterven. Organisaties die werken om dieren te behouden komen daar ook in aan bod. De teksten bevatten een woordenschat die geschikt is voor de wat oudere doelgroep of mogelijk wat uitleg van opvoeders vraagt. Doordat het een strip is, valt al veel af te leiden uit de humoristische en kleurrijke illustraties. De vele grapjes en informatie over de dieren zorgen ervoor dat zal dit stripboek verschillende doelgroepen zal aanspreken. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462107878 | 42 pagina's

Titel Een zoo vol verdwenen dieren. Deel 1
Auteur ... Bloz
Secundaire auteur ... Cazenove ; Sylvie Bonino ; James Vandermeersch
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Antwerpen : Standaard Uitgeverij, [2021]
Overige gegevens 42 pagina's, 6 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Oorspronkelijke Franse uitgave: Bamboo Édition, (c)2020 - Beeldverhaal
ISBN 9789462107878
PPN 433300078
Genre stripverhaal - dierenleven - humoristische roman
Thematrefwoord Dierentuinen ; Bedreigde dieren
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Een zoo vol verdwenen dieren
Boek

Een zoo vol verdwenen dieren (2021-...)

vol. [1]
Uitgeleend
Bloz