Het stoplicht
Boek

Het stoplicht verhalen in eenvoudig Nederlands [Makkelijk lezen] ([2021])/ Piet de Kleijn, eindredactie: Kim Koelewijn en Peter Schoenaerts

Korte verhalen over herkenbare situaties op niveau B1, bedoeld om het leesplezier van anderstalige tieners en volwassenen die Nederlands leren te bevorderen.

Aanwezigheid

Recensie

Twintig korte verhalen voor tieners en volwassenen van een schrijver die lange tijd werkte als docent NT2. Drie ervan zijn leuk absurdistisch, zoals het verhaal over de staking, met als codenaam madeliefje, waarbij de stakers zo efficiënt en maatschappijvriendelijk hun werk doen dat de hele samenleving verandert in chaos. Twee verhalen hebben te maken met een slimme diefstal, de overige verhalen zijn plotloos en missen soms noodzakelijkheid. De teksten bevatten erg veel namen en details. Toch lezen de verhalen makkelijk weg, omdat de de hoofdpersoon zich vaak in een herkenbare situatie bevindt. De tekstlengte ligt tussen de 4 en de 6 en soms 10 bladzijden. Voorzien van een inhoudsopgave, maar geen woordenlijst voor lastige woorden. Taalniveau B1.

Specificaties

Nederlands | 9789463882774 | 143 pagina's

Titel Het stoplicht : verhalen in eenvoudig Nederlands [Makkelijk lezen]
Auteur P. de Kleijn
Secundaire auteur Kim Koelewijn
Type materiaal Boek
Uitgave Vilvoorde : Uitgeverij Boeklyn, [2021]
Overige gegevens 143 pagina's - 22 cm
Annotatie Oorspronkelijke verschenen in een herwerkte uitgave: Groningen : Wolters-Noordhoff, (c)1996
ISBN 9789463882774
PPN 433032308
Genre verhalenbundel
Taal Nederlands