Zookids omnibus [1]
Boek

Zookids omnibus [1] ([2021])/ Liesbeth van Binsbergen, illustraties Juliette de Wit

Jurre en en zijn beste vriendin Jasmijn wonen vlak bij een dierentuin. Samen worden ze kinderdirecteur en beleven spannende avonturen. Bundeling van drie avonturen van de Zookids. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Omnibus met de eerste drie delen van de tiendelige serie 'Zookids'. Jurre en zijn vriendin Jasmijn wonen vlak bij de dierentuin. Jurre heeft leesproblemen en kan daardoor niet zo goed meekomen op school, maar hij weet alles over dieren. In 'Droombaan in de dierentuin'* (2012) komt Jasmijn erachter dat ze in de dierentuin een kinderdirecteur zoeken. Samen proberen ze deze baan te krijgen. Maar hun klasgenoot Mart wil dit ook en beweert dat Jurre een dierenbeul is. De bewijzen stapelen zich op. In 'Spoorzoeken in het safaripark'** (2013) worden Jurre en Jasmijn als kinderdirecteuren uitgenodigd voor een uitje in een safaripark. Maar er gebeuren daar vreemde dingen en al snel komen ze op het spoor van een groep actievoerders. In 'Actie voor de apen'*** (2013) bedenken ze een sponsorloop om daarmee de apenopvang te steunen. Vlot leesbare, wensvervullende en spannende verhalen met veel dialoog, waarin op een natuurlijke wijze veel informatie wordt gegeven over de dieren die langskomen in het verhaal. Met eenvoudige zwart-witte pentekeningen die weinig aan het verhaal toevoegen. Hoewel niet specifiek voor de doelgroep geschreven zullen deze verhalen het vooral goed zal doen bij een protestants-christelijk lezerspubliek. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085434641 | 315 pagina's

Titel Zookids omnibus [1]
Uniforme titel Droombaan in de dierentuin Spoorzoeken in het safaripark Actie voor apen
Auteur Liesbeth van Binsbergen
Secundaire auteur Juliette de Wit
Type materiaal Boek
Uitgave Heerenveen : Uitgeverij Columbus, [2021]
Overige gegevens 315 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Bevat: Droombaan in de dierentuin ; Spoorzoeken in het safaripark ; Actie voor de apen. - Oorspronkelijke uitgave: (c)2012, (c)2013, (c)2013. - (Zookids)
ISBN 9789085434641
PPN 432244514
Genre dierenleven - detectiveroman
Thematrefwoord Dieren ; Dierentuinen ; Protestacties ; Collectes
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Zookids omnibus
Boek

Zookids omnibus (2021-...)

vol. 1
Uitgeleend
Liesbeth van Binsbergen