Een wereld vol gebeden
Boek

Een wereld vol gebeden ([2021])/ Deborah Lock & Helen Cann, vertaald [uit het Engels] door Elly en Rikkert Zuiderveld

Christelijke gebeden uit allerlei landen zoals India, Peru en Duitsland. Je leest dat God van mensen houdt en voor hen zorgt. Vrij kleine uitgave met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Recensie

Dit boekje (18 cm) bevat een aantal gebeden voor kinderen, geschreven vanuit het christelijk geloof. Via korte eenvoudige teksten komt aan de orde dat wereldwijd mensen God de eer geven omdat Hij voor hen zorgt. Of dat in Peru, Duitsland, Kenia of waar ook ter wereld is. In de inhoudsopgave is te lezen welke landen aan de orde komen, maar dit wordt niet boven elke tekst genoemd. Dat is een gemis en maakt het voor kinderen minder herkenbaar. Daarnaast komt het echte gebedselement weinig uit de verf. Jammer dat er geen specifieke gebeden van bepaalde landen of culturen instaan. Af en toe is er sprake van moeilijke begrippen zoals pagode en ginkgoblad. De prachtige sfeervolle kleurenillustraties, paginagroot of soms op een dubbele pagina, vormen daardoor eigenlijk de kern van het boekje en geven het geheel waarde. Uitgave in klein formaat. Voor kinderen van ca. 8 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026624568 | 45 pagina's

Titel Een wereld vol gebeden
Auteur Deborah Lock
Secundaire auteur Helen Cann ; Elly Zuiderveld
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : KokBoekencentrum Uitgevers, [2021]
Overige gegevens 45 pagina's - gekleurde illustraties - 18 cm
Annotatie Tekst: Deborah Lock, illustraties: Helen Cann - Vertaling van: Prayers around the world. - Oxford : Lion Hudson IP Ltd, (c)2020
ISBN 9789026624568
PPN 430323301
Rubriekscode 255
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kindergebeden
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Gebeden