Normale verhale
Boek

Normale verhale ([2021])/ Bennie Jolink: idee, concept, teksten, tekeningen en illustraties, fotografie: Hugo Jaartsveld, met medewerking van E.C.A.L., Koos Groenewold e.a.

Bennie Jolink van de Achterhoekse rockgroep Normaal pakt uit met anekdotes uit de rijke geschiedenis van de band; bevat tevens een cd met nieuwe nummers.

Aanwezigheid

Recensie

Eind 2015 gaf de Achterhoekse rockgroep Normaal een groots afscheidsconcert. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: de Achterhoekers traden nadien zo nu en dan toch weer op. En nu ligt er een nieuwe cd plus boek. Het boek is geschreven door aanvoerder Bennie Jolink, die ook de tekeningen maakte waarmee het is verlucht. Het boek gaat nauwelijks over de muziek, maar bevat voornamelijk anekdotes over het kattenkwaad dat de spraakmakende groep in de loop van vele jaren uithaalde. Auto's die in de prak werden gereden, hotels waarin de heren zich misdroegen, vrouwen die maar al te graag hun seksuele diensten aanboden, overvolle zalen waar het bier over en weer vloog... Seks, drank en rock-'n-roll, kortom. De cd is gevarieerder van toon en onderwerp. Zo staat er een Nederlandse versie van Kris Kristoffersons gevoelige ballade 'Sunday Morning Coming Down' op ('Zondag'), wordt in 'Doar geniet ik van' de lof gezongen van het onthaasten en drukt Bennie Jolink ons in 'Niks doen is dodelijk' op het hart actief te blijven op je oude dag. Met dit nieuwe album plus boek geeft hij zelf het goede voorbeeld.

Specificaties

Nederlands | 9789024598410 | 102 pagina's

Titel Normale verhale
Uniforme titel Normaal 2020/1
Auteur Bennie Jolink
Secundaire auteur Hugo Jaartsveld
Type materiaal Boek
Uitgave Lochem : Normaal Achterhoek BV, [2021] - [Amsterdam] : Universal Music Books B.V.
Overige gegevens 102 pagina's - illustraties - 15 cm - cd
Annotatie Keerdruk met: Normaal 2020/1. - 36 pagina's
ISBN 9789024598410
PPN 433460482
Rubriekscode 785.73
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Normaal; Verhalen
Trefwoord Achterhoek
Hummelo
Popmuziek
Popgroepen
Verhalen
Geschiedenis; 20e eeuw
Geschiedenis; 21e eeuw
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Normaal