Er zit een dodo op de bruidstaart
Boek

Er zit een dodo op de bruidstaart ([2021])/ Wade Bradford, met illustraties van Kevin Hawkes ; vertaling [uit het Engels]: Trijnie Duut

De keurige meneer Snurkmans gaat viool spelen op een bruiloft in Hotel Deelmeer. Maar eerst bewaakt hij de bruidstaart voor allerlei dieren die er volgens hem van willen snoepen. Hij sluit er zelfs een op in de vriescel. Maar waar is de bruidegom? Groot prentenboek met grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Na zijn vorige avontuur, in 'Er zit een dinosaurus op de 13de verdiepingin'* (2019), bezoekt meneer Snurkmans Hotel Deelmeer opnieuw. Hij is gevraagd om viool te spelen bij een bruiloft. Dit keer heeft het kleine mannetje een net zwart pak aan, een vlinderdasje om zijn nek en heeft hij een vioolkoffertje bij zich. Terwijl hij wacht op de hem aangeboden warme chocolademelk, zónder marshmallows want daarvan gaat hij niezen, ziet hij dat een dodo de versiering van de bruidstaart afsnoept. Zwaaiend met zijn strijkstok jaagt hij de dodo weg en daarna houdt hij de wacht voor het geval de dodo terugkomt. Maar in plaats van de dodo komen er allerlei andere dieren op de taart af. Met de taart op een rollend karretje rent meneer Snurkmans het hotel door, vluchtend voor iets dat heel hard STAMPT! Hij weet de stevige stamper in de vriescel op te sluiten. Pfff de taart is gered! Maar waar is de bruidegom eigenlijk? En met welke versiering wordt de bruidstaart hersteld? HATSJOE! Dat dus. Oepsie! Hilarisch nieuw verhaal over meneer Snurkmans, vol grappige kleurenillustraties waar kinderen van zullen genieten. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789464040630

Titel Er zit een dodo op de bruidstaart
Auteur Wade Bradford
Secundaire auteur Kevin Hawkes ; Trijnie Duut
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Fontaine Uitgevers, [2021]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: There's a dodo at the wedding cake. - Candlewick Press, (c)2021
ISBN 9789464040630
PPN 432092951
Thematrefwoord Hotels ; Bruiloften ; Dieren ; Violisten
Taal Nederlands